Zeci de perchezitii si descinderi au loc, marti dimineata, la locuinte din municipiul Pitesti, fiind vizate persoane suspectate de contrabanda cu tigari aduse din Serbia pe la frontiera de vest.

Potrivit prefectului judetului Arges, Gheorghe Davidescu, actiunea este organizata de lucratorii Inspectoratului Judetean de Politie Arges si de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arges si nu vizeaza activitatea angajatilor Vamii Pitesti, scrie MEDIAFAX.

"Este o actiunea care vizeaza persoanele suspectate ca au facut contrabanda cu tigari, este o operatiune in desfasurare in Pitesti si se fac perchezitii la casele suspectilor. Actiunea nu are legatura cu Vama Pitesti", a declarat Gheorghe Davidescu, prefectul judetului Arges.

La ora transmiterii acestei stiri, perchezitiile care au loc la locuinte situate pe strada Strandului din Pitesti erau in desfasurare, iar persoanele vizate urmeaza sa fie duse la audieri la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges. Surse judiciare afirma ca au loc descinderi si in alte zone din judetul Arges, tot la domiciliile unor persoane suspectate de contrabanda cu tigari.


Peste 130 de descinderi au inceput, marti, de la ora 6.00, la locuintele si la locurile de munca ale unor vamesi si politisti de frontiera din zona de vest a tarii, intr-o ampla ancheta coordonata de DNA privind coruptia la frontiera, fiind ridicate cel putin 30 de persoane care vor fi aduse la Bucuresti pentru audieri.

Actiuni similare, la care participa aproximativ o mie de forte de ordine, au loc si in judetele Arges, Galati, Olt, Ilfov, Maramures, Suceava, Dolj, Giurgiu si Dambovita, precum si in Capitala, afirma surse judiciare.

Actiunea a inceput la ora 6.00, cand zeci de politisti si mascati, coordonati de ofiteri ai DGA si de procurori ai DNA, au descins in vamile Stamora Moravita, judetul Timis, si Naidas, judetul Caras - Severin, mai multi vamesi si politisti de frontiera fiind suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului cu tigari din Serbia.

Vama Stamora Moravita, aflata la granita cu Serbia, a fost blocata, marti dimineata, in jurul orei 6.00, dupa ce doua autocare pline cu politisti si ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA), coordonati de procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), au ajuns la punctul de trecere a frontierei.

Citeste si:
Educatoare din Pitești, reținută după ce a lovit mai mulți copii la...
Educatoare din Pitești,...

Mai multe filtre au fost organizate de politisti si jandarmi pe drumul dintre Timisoara si Vama Stamora Mravita, iar descinderi au loc, la ora transmiterii acestei stiri, si la locuintele vamesilor si politistilor din municipiu.

In judetul Caras-Severin, zeci demascati au descins la vama Naidas, a carei activitate a fost blocata, in timp ce pe drumurile din judet au fost organizate mai multe filtre.

Potrivit anchetatorilor, descinderi au loc si in Resita, la locuintele vamesilor si politistilor de frontiera vizati de anchetatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.