Trei cazuri noi de gripa de tip A/H1N1 au fost confirmate la Arad, in timp ce alte 12 persoane suspecte ca au contractat virusul sunt sub supraveghere medicala.

Potrivit conducerii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad, ultimele trei confirmari de imbolnavire cu A/H1N1 au sosit de la Institutul Cantacuzino la sfarsitul saptamanii trecute, fiind vorba despre doua femei si un barbat, relateaza MEDIAFAX.

"Pacientii sunt internati, iar starea sanatatii lor evolueaza pozitiv", a declarat astazi dr. Dana Negru, director adjunct al DSP Arad. Potrivit sursei citate, alte 12 persoane au fost puse sub supraveghere medicala dupa ce s-au prezentat la medic cu simptome de gripa. In toate aceste cazuri au fost recoltate probe biologice pentru a fi analizate la Institutul Cantacuzino.


In Arad, pana in prezent au fost confirmate opt cazuri de infectare cu A/H1N1 si un caz de infectare cu gripa de tip B.

Un singur caz de infectare cu A/H1N1 a fost considerat grav, respectiv la o femeie de 34 de ani, care a avut o complicatie pneumologica. Evolutia starii de sanatate a acesteia este buna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.