Femeia insarcinata in sapte luni, diagnosticata cu gripa A/H1N1 si al carei copil a murit la nastere, la maternitatea din Ploiesti, a decedat, marti, in unitatea medicala.

Potrivit MEDIAFAX, tanara, in varsta de 23 de ani, a decedat marti, in jurul orei 10.30, au declarat surse medicale din Spitalul de Obstetrica - Ginelocologie din Ploiesti, unde era internata pacienta.

Femeia era internata de miercurea trecuta si mai statuse in salon cu o alta pacienta care nu era gravida, fiind mutata din acel salon dupa o zi, in momentul in care au aparut primele semne ale gripei A/H1N1, a declarat, marti, directorul Spitalului de Obstetrica- Ginelocologie din Ploiesti, Calin Boeru. Potrivit acestuia, cealalta pacienta a fost monitorizata apoi de medici si nu au aparut simptome de gripa noua.

Femeia in varsta de 23 de ani, din localitatea prahoveana Carbunesti, insarcinata in sapte luni, fusese diagnosticata cu virusul A/H1N1 si se afla internata in stare critica la Maternitatea din Ploiesti.

Din cauza complicatiilor, medicii au fost nevoiti sa ii faca cezariana, insa, in pofida eforturilor acestora, copilul, care la nastere a avut doar 900 de grame, a murit.

Acesta este primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 inregistrat in acest an in judetul Prahova. In ultima saptamana, alti doi pacienti diagnosticati cu gripa noua au murit, ambele cazuri inregistrandu-se la Iasi.

  • Un nou caz mortal de gripa porcina in Romania

O femeie in varsta de 29 de ani diagnosticata cu gripa A/H1N1 si care suferea de mai multe afectiuni a murit la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi, acesta fiind al doilea deces inregistrat in ultimele zile la Iasi, la pacienti diagnosticati cu gripa noua.

Femeia a murit sambata, insa abia marti a fost primita confirmarea de la Institutul Cantacuzino din Capitala ca pacienta avea gripa A/H1N1.

Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Iasi, Marius Voicescu, femeia a fost internata vineri la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi, cu mai multe afectiuni cronice, intre care si insuficienta respiratorie. Medicii au suspectat ca tanara are si gripa A/H1N1 si au trimis probe pentru analize la Institutul Cantacuzino, transmite MEDIAFAX.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Conform sursei citate, pacienta a murit sambata in unitatea medicala, iar confirmarea ca suferea de gripa noua a fost primita abia marti.


Potrivit medicilor, barbatul se intorsese la sfarsitul anului trecut dintr-o calatorie in Egipt, iar la scurt timp dupa intoarcerea acasa a inceput sa se simta rau.

  • In prezent, alti doi ieseni sunt diagnosticati cu gripa A/H1N1, fiind vorba despre o femeie de 34 de ani intoarsa recent din Italia si un barbat de 30 de ani care a contractat boala in muinicipiul Iasi.

Starea celor doi pacienti este buna, femeia fiind internata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, in timp ce barbatul nu a necesitat spitalizarea.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.