IPS Bartolomeu si-a scris testamentul in urma cu doi ani, in care mentioneaza proiectele care doreste sa fie contiuate dupa moartea sa, precum si cine va beneficia de toate bunurile sale.

IPS Bartolomeu si-a dorit "la carma Mitropoliei" un "urmas vrednic si demn, credincios Bisericii Ortodoxe, responsabil, integru, adversar al coruptiei", care "sa continue si sa desavarseasca" proiectele incepute de el, potrivit testamentului acestuia redactat in urma cu doi ani si dat publicitatii vineri.

  • "Cer iertare tuturor celor carora le-am gresit, intr-un fel sau altul, asa cum si eu, la randu-mi, ii iert pe toti cei care, cu voie sau fara voie, mi-au gresit".

"Las toate drepturile mele de autor Fundatiei «Mitropolitul Bartolomeu», pe care am infiintat-o, din economiile proprii, pentru a oferi burse tinerilor merituosi, dar lipsiti de posibilitati materiale. Vreau ca drepturile mele de autor de pe urma Bibliei, la diortosirea careia am lucrat 11 ani, sa revina Fundatiei «Mitropolitul Bartolomeu». Doresc ca Fundatia «Mitropolitul Bartolomeu», al carei fondator sunt, sa imi duca mai departe memoria, sa nu fie niciodata desfiintata, sa nu-i fie schimbat scopul principal pentru care a fost infiintata, iar banii si intregul ei patrimoniu sa nu poata fi folosit in alte scopuri de catre nimeni", se arata in testamentul acestuia, potrivit MEDIAFAX.


"Fiind calugar de la varsta de 20 de ani, am renuntat la orice fel de mostenire de la parintii mei, totul revenindu-le copiilor si nepotilor lor. Economiile mele banesti din ultimii ani, depuse in conturile mele de la banca sau in casa de fier pentru eventualele trebuinte medicale si aflate, sub semnatura si cheie, in grija arhidiaconului Gavril Varva, vor fi transferate in contul Fundatiei «Mitropolitul Bartolomeu»
, se mai mentioneaza in testament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.