Sicriul cu trupul neinsufletit al IPS Bartolomeu a fost depus, joi, in cripta ierarhilor de sub Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, dupa onorul prezentat de Garda Militara si intonarea imnului national

Cortegiul funerar alcatuit din preoti si inalti ierarhi a fost urmat de un alai al oficialitatilor prezente la inmormantare. Peste sicriul IPS Bartolomeu a fost turnat pamant reavan, adus special de la Nicula, pentru a fi respectat testamentul Mitropolitului Clujului, relateaza MEDIAFAX.

Conform estimarilor jandarmilor, la ceremonia funerara au participat peste 4.000 de persoane. Slujba de Liturghie, care a inceput la ora 9.00, a fost oficiata de un sobor de mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi, in frunte cu Patriarhul Daniel. La ceremoniile religioase au participat 27 de inalti ierarhi ortodocsi din toata tara si din strainatate - mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi.

Dupa slujba de inmormantare, sicriul a fost scos din lacasul de cult si purtat intr-o procesiune care a inconjurat biserica.
Oficialii Mitropoliei Clujului se asteptau ca la slujba de inmormantare sa asiste peste 10.000 de persoane.

Mitropolia Clujului va imparti 12.000 de colaci credinciosilor prezenti la inmormantarea IPS Bartolomeu, ca pomana "de suflet" pentru mitropolitul trecut la cele vesnice.

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu a murit luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.