Ambasadorul Romaniei la Cairo, Gheorghe Dumitru, a declarat, miercuri, ca cetatenii romani continua sa ceara sprijin ambasadei in diferite probleme cu care se confrunta, ca aproape toti turistii romani din Egipt au plecat si ca nu s-au inregistrat cereri de evacuare in masa.

"Au plecat cetateni romani cu avionul de marti seara. Toti turistii au cam plecat. Mai sunt cativa care au venit individual", a spus ambasadorul, care a precizat ca exista in mod regulat trei curse saptamanale intre Romania si Egipt. [Celula de criza la Ambasada Romaniei din Cairo]

  • "As dori sa se retina ca aceste violente - care sunt transmise pe posturile de televiziune - se circumscriu unei suprafete mici a orasului si este vorba despre cateva mii de protestatari. In restul orasului, oamenii isi urmeaza viata", a mai explicat ambasadorul, citat de MEDIAFAX.

Gheorghe Dumitru a mai spus ca, in ceea ce ii priveste pe romani, acestia nu au formulat solicitari de evacuare sau de repatriere in masa. "Au fost solicitari individuale pentru sprijin la revenirea in tara. Noi le-am acordat toata asistenta, tot ajutorul. Oamenii ne-au contactat, in functie de ce au avut nevoie, telefonic sau personal", a spus ambasadorul.

In ceea ce priveste situatia ambasadei, Gheorghe Dumitru a spus ca lucrurile sunt calme, activitatea se desfasoara normal.

Confruntari au izbucnit miercuri dupa-amiaza intre sustinatori ai presedintelui egiptean, Hosni Mubarak, si manifestanti care cer plecarea lui, in piata Tahrir din Cairo, centrul revoltei populare de noua zile impotriva regimului sau, relateaza AFP.

Citeste si: Egiptul, "piatra de temelie" a tendintelor politice din Orientul Mijlociu

Armata egipteana: Mubarak, nu vrem sa sfarsesti precum Ceausescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.