Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat, vineri, ca va da in judecata DNA si va cere daune morale de un milion de euro, intrucat a descoperit ca procurorii anticoruptie actioneaza diferit in situatii similare, acuzandu-i ca reprezinta Politia politica a lui Traian Basescu.

"De sase ani acuz faptul ca in Romania Traian Basescu a instituit o politie politica si varful de lance al acestei politii politice este DNA-ul. Sunt un veteran in lupta cu institutiile care actioneaza la ordin politic. Spuneam ca procurorii DNA sunt politruci, sunt niste sarle politice, niste catei care actioneaza la ordin", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Radu Mazare, potrivit MEDIAFAX.

El sustine ca in dosarul retrocedarilor a fost trimis in judecata dupa ce ar fi dat inapoi terenuri unor persoane care au cumparat drepturile succesorale.

"Am primit un document tot de la DNA care demonstraza fara dubii ca in situatii identice suntem tratati diferit. Mai excact in dosarul retrocedarilor in care am fost anchetat eu si sute de oameni timp de cinci ani pentru ca ulterior sa fim trimisi in instanta printre altele am fost acuzat ca am retrocedat terenuri unor persoane care au cumparat drepturile succesorale", a mai spus primarul municipiului Constanta.

Mazare a spus ca in rechizitoriul in care a fost trimis in judecata se mentioneaza: "calitatea de persoana indreptatita este recunoscuta numai celor indreptatiti prin mostenire legala sau testamentara ca succesibili in virtutea gradului de rudenie sau prin succesiune, iar prin urmare cumparatorii de drepturi succesorale nu pot recurge la procedura Legii 10/2001 pentru a obtine restituirea bunurilor ce decurg din drepturile succesorale cumparate".

El a explicat ca in anul 2008 a descoperit ca si Adriean Videanu si Razvan Murgeanu ar fi retrocedat terenuri unor persoane care au cumparat drepturi succesorale, astfel ca a facut fiecaruia dintre cei doi cate o plangere la DNA.

"Am studiat ce au facut domnii Videanu si Murgeanu la Bucuresti si faptul ca acesti doi domni fosti primari acoliti ai lui Basescu membri marcanti ai PDL au facut acelasi lucru, am pus mana pe pix si le-am facut cate o plangere penala. Zilele trecute am primit un raspuns, este o rezolutie datata 19 ianuarie 2011 care spune ca va trimitem alaturat un exemplar al rezolutiei procurorului prin care 19 ianuarie 2011 fata de numitii Videanu si Murgeanu s-a dispus neinceperea urmarii penale, iar in rezolutie se precizeaza ca persoanele titulare ale drepturilor de proprietate asupra imobilelor indreptatite la masuri reparatorii in sensul Legii 10/2001 constand in restituirea in natura sau dupa caz in echivalent nu au facut altceva decat au folosit instrumente juridice legale (Codul civil) pentru cesionarea drepturilor lor de proprietate asupra imobilelor in discutie. Avand in vedere ca cesionarea drepturilor s-a facut in baza Codului civil concluzionam ca dispozitiile de primar emise de faptuitorii Videanu si Murgeanu nu au fost date cu incalcarea legii", a mai spus Mazare.

Citeste si:
Radu Mazăre va rămâne în continuare în închisoare
Radu Mazăre va rămâne în...

  • Primarul a mentionat ca din acest motiv va da in judecata DNA si va cere daune morale de un milion de euro.

"Independent de procesul penal care este pe rol o sa actionez in civil si o sa cer un milion de euro DNA si domnului Tulus cel care a semnat rechizitoriul meu si a semnat si pe actul de neincepere a urmarii penale pentru domnii Videanu si Murgeanu. Asta este justitia pe care o infaptuiesti in Romania domnule Basescu. Pentru unii muma, pentru altii ciuma", a afirmat primarul Constantei.

Radu Mazare si alte 36 de persoane - intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici - sunt acuzati de atribuirea nelegala a unor terenuri, creand un prejudiciu de 114 milioane de euro.

Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri.

Citeste si:
Adelina Pestrițu a pierdut procesul cu Oana Zăvoranu! Influncerița...
Adelina Pestrițu a pierdut...

Prejudiciul estimat in cauza este de aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta, potrivit DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.