Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat ca ar vrea sa fie facute disponibilizari in Politia Romana pentru ca "sunt suficienti politisti betivi si nenorociti" si ar trebui sa plece cei care fac Politia de rusine.

Popa a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca momentul actual este extrem de prielnic pentru modernizarea Politiei si "asanarea mediului politienesc", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este posibil sa se faca disponibilizari in Politie. Din punct de vedere personal, as vrea sa se faca disponibilizari in Politia Romana, pentru ca este un moment extrem de prielnic de modernizare a Politiei si de asanare a mediului politienesc. Avem suficienti politisti betivi, nenorociti. Pana acum, pentru nemunca, niciunul nu a fost dat afara. S-a spus cine nu munceste nu greseste, cine nu greseste merita sa fie promovat. Ar trebui sa plece cei care fac Politia de rusine. Avem peste 7.000 de politisti cercetati prealabil si sanctionati disciplinar, din care 2.000 sunt sanctionati de doua ori de la aparitia statutului politistului in 2002", a afirmat Liviu Popa.

Potrivit acestuia, in toate cazurile de abateri se va face o analiza absolut transparenta si obiectiva, iar deciziile vor fi luate in comun de conducerile inspectoratelor.

Intrebat cati politisti ar trebui sa aiba Politia Romana, seful IGPR a spus ca Politia ar putea avea si 500.000 de oameni, la pretentiile care exista, dar pot ramane si 55.000 din cei 55.500 cati sunt in prezent, "daca sunt buni".

"In viziunea mea, pot fi si 500.000 si va asigur ca avem nevoie de 500.000 de politisti. Politia trebuie sa fie eficienta, sa nu delapidam banul public. Asta e rolul managerului Politiei. In 1990 aveam 5-10 calculatoare in Politie, acum avem zeci de mii, dar birocratia a crescut exponential. Sunt extrem de multe cheltuieli pe care le facem fara nicio eficienta. Cred ca va trebui sa introducem principiile de privat in partea publica a activitatii noastre"
, a spus chestorul Popa.

Citeste si:
[VIDEO] Seful Politiei Romane, schimbat de Ioan Rus
VIDEO  Seful Politiei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.