Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat intr-o rezerva speciala a Sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, a deschis, joi, ochii, pentru prima data de cand a fost adus din Viena, evolutia starii sale de sanatate fiind "spre mai bine".

Episcopul vicar Vasile Somesanul a declarat, vineri, ca mitropolitul va fi vizitat in cursul zilei la Clinica de Chirurgie nr. I, unde este internat, de catre arhiepiscopul Albei, IPS Andrei Andreicut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Starea parintelui mitropolit Bartolomeu este constanta, stabila, intr-o usoara evolutie spre mai bine. Inseamna ca, nefiind in coma, este in stare de luciditate, iar joi si-a deschis ochii, pentru prima oara de cand a fost adus de la Viena. Este un pas spre eventuala detubare. Nu se poate vorbi cu el, dar raspunde, are reactii. Starea de sedare in care se afla il impiedica sa aiba un contact foarte direct cu cei din jur. Medicii nu pot da un pronostic. Este vizitat de preoti, dar accesul este limitat. Vineri va fi vizitat de arhiepiscopul Albei, IPS Andrei Andreicut", a spus Vasile Somesanul.

Potrivit acestuia, IPS Bartolomeu da dovada de "robustete spirituala", desi fizic este foarte slabit.

"Are o vointa si o capacitate deosebita. Inima lui, desi slabita, lucreaza, iar creierul pune tot organismul in miscare, si, bineinteles, credinta in Dumnezeu si dorinta lui de a mai fi cu noi", a afirmat Someseanul.

Surse medicale declarau, marti, ca mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat intr-o rezerva speciala a Sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, este in continuare intubat si conectat la aparate.

IPS Bartolomeu ramane la terapie intensiva


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.