Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat intr-o rezerva speciala a Sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, este in continuare intubat si conectat la aparate.

Potrivit unor surse medicale, starea de sanatate a inaltului prelat ortodox nu s-a inrautatit dupa ce a fost adus de la Viena cu avionul, relateaza MEDIAFAX.

"Starea de sanatate a mitropolitului Clujului nu s-a inrautatit dupa ce a fost adus de la Viena cu avionul. Este internat intr-o rezerva speciala de la Sectia de Terapie Intensiva a Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca si ramane, in continuare, intubat, conectat la aparate",
au spus sursele citate.

Potrivit acestora, la ora actuala nu se stie cat timp va fi tinut mitropolitul Clujului la clinica, inainte de a fi transferat la resedinta mitropolitana.

"Totul depinde de cum vor evalua lucrurile, in bine sau in rau. Starea ramane critica"
, au mai spus sursele citate.

In rezerva speciala, pe langa cadrele medicale ale clinicii, mai au acces doar doua calugarite de la Mitropolia Clujului, care l-au ingrijit si pana acum pe IPS Bartolomeu la resedinta mitropolitana.


Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, a fost adus, luni noapte, la Cluj, cu un avion sanitar, de la Clinica AKH din Viena, unde a fost spitalizat timp de zece zile, dupa ce medicii austrieci au apreciat ca starea acestuia este critica si ca o interventie chirurgicala nu este indicata.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.