Cardiologii austrieci apreciaza ca starea IPS Bartolomeu este critica, iar o interventie chirurgicala nu este indicata, din cauza multiplelor suferinte ale acestuia. Medicii au renuntat astfel la continuarea tratamentului, iar mitropolitul Clujului va fi readus in tara in aceasta seara cu un avion sanitar.

IPS Bartolomeu va fi adus in tara, cardiologii austrieci considerand ca o interventie chirurgicala nu ar aduce niciun beneficu major sanatatii acestuia, a declarat Mihai Lucan, seful Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, cel care a tinut legatura cu medicii de la Clinica AKH din Viena, potrivit MEDIAFAX.

Medicii au decis astfel, dupa mai multe seturi de investigatii si consultari, sa nu il opereze pe IPS Bartolomeu.

Mai mult, mitropolitul Clujului si-a exprimat dorinta de a reveni acasa. Acesta va fi adus intubat, luni seara, cu un avion sanitar dotat cu echipamente de terapie intensiva, urmand sa fie internat intr-o sectie ATI dintr-un spital din Cluj
.

IPS Bartolomeu a fost dus la Clinica AKH din Viena in data de 14 ianuarie, dupa ce medicii de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, unde mitropolitul era internat din 22 decembrie, i-au recomandat un examen de specialitate cardiologic care nu poate fi realizat in tara din cauza lipsei de aparatura, declara purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.