Procurorii Parchetului instantei supreme vor face verificari in cazul mortii Lianei Dumitrescu, dupa ce parintii acesteia au facut plangere penala impotriva medicilor de la Spitalul Elias, acuzandu-i ca ar fi refuzat externarea pacientei pentru a putea fi dusa la tratament in strainatate.

Parintii au facut plangere penala impotriva medicilor de la Spitalul Elias, pe motiv ca acestia ar fi refuzat externarea deputatei, in conditiile in care familia dorea sa o duca la tratament la o clinica din strainatate, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Plangerea a fost inregistrata la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire Penala si Criminalistica -, desi competenta teritoriala ar fi revenit Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, potrivit surselor citate.

PICCJ a decis sa faca cercetarile in acest caz. Pe de alta parte, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 va dispune expertiza medico-legala, rezultatul urmand sa fie trimis procurorilor Parchetului instantei supreme.

Managerul Spitalului Elias, Doina Dimulescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca, avand in vedere evolutia fulminanta a bolii de care suferea Liana Dumitrescu si pentru ca familia a lansat acuzatii la adresa personalului medical, va face o nota catre Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 in vederea efectuarii expertizei medico-legale.


Pacienta a facut stop cardiac la ora 8.45, iar medicii au incercat sa o resusciteze timp de 46 de minute, fara ca inima sa reporneasca, a comunicat Spitalul Elias. Decesul a avut loc la ora 9.30.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.