Politia Prahova a anuntat, marti, ca doi tineri sunt principalii suspecti in cazul furtului de un milion de euro dintr-o locuinta nelocuita din Ploiesti, si au fost dati in urmarire, anchetatorii stabilind ca acestia au reusit sa fuga in Italia.

Potrivit unui comunicat emis, marti, de Politia Judeteana Prahova, anchetatorii au stabilit ca doi tineri sunt principalii suspecti in cazul furtului de un milion de euro dintr-un imobil din Ploiesti, iar acestia nu stiau de existenta banilor inainte de a-i fura, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, oamenii legii au stabilit ca autorii furtului au cheltuit o parte din bani cumparand diverse bunuri care au fost gasite in timpul perchezitiilor si ca cei doi au parasit tara, plecand in Italia.

Potrivit Politiei Judetene Prahova, autoritatile romane au luat legatura prin canalele oficiale cu cele italiene pentru verificarea autocarelor care ajung in Italia din Romania, astfel incat suspectii sa fie depistati.

  • Patru persoane au fost oprite in Vama Nadlac

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Arad, in Vama Nadlac au fost opriti, in noaptea de duminica spre luni, doi barbati si doua femei, cu varste cuprinse intre 24 si 32 de ani, care circulau intr-un autocar care se deplasa in Spania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Politistii de frontiera aradeni au depistat si predat autoritatilor competente patru cetateni romani suspecti intr-un caz de furt instrumentat de politistii din judetul Prahova. La controlul de frontiera s-a constat ca cetateanul roman Viorel G., in varsta de 39 de ani, era in atentia autoritatilor de politie din Prahova, fiind suspect de furt. Cu ocazia efectuarii formalitatilor specifice, lucratorii nostri au gasit asupra acestuia si a altor trei persoane din mijlocul de transport suma de 10.000 de euro", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, cu privire la provenienta celor 10.000 de euro, Viorel G. a declarat ca a gasit suma respectiva intr-o groapa aflata in apropierea unei balastiere.

Surse din cadrul IJPF Arad declara ca Viorel G. era dat in urmarire generala de politistii prahoveni, fiind suspect in cazul disparitiei sumei de un milion de euro, reclamata de o persoana din Ploiesti.

Citeste si:
Ploieștenii protestează! Nu vor avea apă caldă timp de o lună
Ploieștenii protestează! Nu...

Fata de cele patru persoane, politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei.

  • Suspect arestat in cazul furtului de un milion de euro

Una dintre persoanele oprite in Vama Nadlac si suspecte in cazul furtului de milion de euro dintr-o locuinta din Ploiesti a fost arestata preventiv, dar nu pentru furt, ci pentru talharie, fiind acuzata ca l-a talharit de 10.000 de euro pe unul dintre autorii furtului, ramasi necunoscuti.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Judecatoriei Ploiesti, procurorul Georgiana Iorguta, procurorii au solicitat in noaptea de luni spre marti instantei de judecata arestarea preventiva a lui Gheorghe Viorel, sub acuzatia de talharie, instanta admitand solicitarea anchetatorilor., transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, in perioada 14-16 ianuarie autori necunoscuti au sustras dintr-o locuinta din Ploiesti suma de 1,1 milioane de euro, iar in perioada 17-18 ianuarie Gheorghe Viorel, impreuna cu alte persoane, l-a urmarit pe unul dintre presupusii autori ai furtului si l-a talharit, sustragandu-i suma de 10.000 de euro.

Citeste si:
Clopote inteligente de zeci de mii de euro la o biserică din Prahova
Clopote inteligente de zeci...

Impotriva celorlalte trei persoane care au fost prinse in Vama Nadlac nu a fost luata nicio masura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.