Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut, duminica, operatorilor sa scoata toate utilajele pe strazi si sa deszapezeasca arterele principale si pe cele secundare de legatura cu acestea, atentionand ca trebuie sa intervina mai mult in zona liniilor de tramvai, care nu au fost curatate.

Sorin Oprescu le-a solicitat operatorilor responsabili cu deszapezirea in Capitala, la comandamentul de iarna convocat duminica, sa intervina cu utilajele in special in zona liniilor de tramvai, sa curete trecerile de pietoni, refugiile si statiile RATB, atentionand ca multe nu au fost deszapezite.

Totodata, primarul general le-a cerut operatorilor ca, de duminica dupa-amiaza, sa imprastie din nou material antiderapant pe strazi si sa degajeze zapada din zona marilor intersectii si de la rigole.

Un nou comandandament de iarna va avea loc la ora 19.30.

In Sectorul 1, societatea Romprest intervine pentru deszapezire cu 47 de utilaje, atat pe arterele principale, cat si pe cele secundare, iar o suta de operatori evacueaza zapada din zona statiilor RATB, a refugiilor si a trecerilor de pietoni, in Sectorul 2, Supercom are 34 de utilaje pe strazile secundare si 60 de operatori in zona statiilor RATB, in Sectorul 3 firma Rosal a trimis 45 de utilaje pe arterele principale si pe cele secundare, precum si 80 de operatori in statiilor RATB.

De asemenea, in Sectorul 4, societatea REBU intervine pe arterele principale si pe cele secundare cu 46 de utilaje, precum si cu 72 de operatori care curata zapada in zona statiilor RATB, in Sectorul 5, Romprest are 19 utilaje pe arterele principale si secundare si 100 de operatori in zona statiilor RATB, iar in Sectorul 6, societatea Urban a trimis 48 de utilaje pe arterele principale si alte 10 pe cele secundare, precum si 196 de operatori in statiile RATB si in zonele in care sunt treceri de pietoni.

Bucurestenii pot primi ceai sau supa calda in cantinele municipalitatii din strada Sfantul Constantin nr. 8, Calea Grivitei nr. 216, strada Agricultori nr. 44, Bulevardul Dacia nr. 196 si Calea Ferentari nr. 91.

Totodata, in Calea Serban Voda 164-168 si in Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucuresti oamenii strazii vor primi ingrijiri si mancare calda.

Citeste si:
Drumarii amenință cu grevă, dacă nu-și primesc măririle salariale:...
Drumarii amenință cu grevă,...

Bucurestenii care vad pe strazi oameni fara adapost sunt rugati sa sesizeze autoritatile la numarul de telefon gratuit 0800.821.218.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.