Circulatia este ingreunata din cauza zapezii pe cele doua autostrazi si pe drumurile din Dolj, Mehedinti, Gorj, Valcea, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Arad, Sibiu, Covasna, Harghita si Mures, iar in Vrancea este intrerupt traficul pe DN23B, din cauza viscolului, potrivit Centrului Infotrafic.

Traficul rutier pe DN23B Maicanesti - Ciorasti, in judetul Vrancea, este intrerupt din cauza viscolului si a zapezii care s-a depus pe drum, iar in zona se actioneaza pentru deszapezire, a anuntat, sambata, Centrul Infotrafic.

Si pe autostrazile A1 Bucuresti - Pitesti si A2 Bucuresti - Constanta se circula cu dificultate, in conditii de iarna, din cauza ninsorii abundente, insa nu sunt blocaje sau alte probleme deosebite.


De asemenea, pe mai multe drumuri nationale din tara s-a depus un strat de zapada de pana in trei centimetri, dar nu sunt artere blocate.

Cele mai multe drumuri nationale unde circulatia este ingreunata din cauza zapezii depuse pe drum sunt in judetul Caras-Severin, respectiv DN 57A Pojejena-Socol, DN 57B Oravita - Iablanita, DN 58 Resita-Anina, DN 58A Remetea Poganici - Soceni, DN 58B Resita - Birda (judetul Timis), DN 67D Valea Cernei (judetul Mehedinti) - Baile Herculane, DN 68 Caransebes - Zeicani (judetul Hunedoara).

  • In judetul Timis, circulatia se desfasoara cu dificultate pe DN 6 Timisoara - Cenad, DN 57 Orsova (judetul Mehedinti) - Moravita, DN 59 Timisoara - Moravita, DN 59A Timisoara - Jimbolia, DN 59B Carpinis - Deta si DN 59C Jimbolia - Sannicolau Mare.
  • In judetul Harghita, drumurile pe care se circula cu dificultate sunt DN 11B, la Casinul Nou, DN 12 Tusnad - Sandominic, DN 12A Miercurea Ciuc - Lunsa de Jos, DN 12C, la Lacu Rosu, DN 13B, la Bucin, DN13A Satu Mare -Miercurea Ciuc, DN 15, de la Toplita pana la limita cu judetul Neamt.
  • In judetul Covasna, se circula in conditii de iarna pe DN 13E Zagon - Barcani, in judetul Mures - pe DN 13, in localitatea Mihai Viteazu si pe DN 14 Sibiu - Sighisoara, iar in judetul Hunedoara - pe DN 7A Groapa Seaca - Jiet.
  • In judetul Dolj, circulatia este ingreunata din cauza zapezii pe DN 55A Catane - Calafat, in judetul Mehedinti - pe DN 67D Baia de Arama - Valea Cernei, in judetul Gorj - pe DN 67C Novaci - Ranca si DN 67D Tismana - Apa Neagra, iar in judetul Valcea - pe DN 7A Voineasa - Obarsia Lotrului, DN 65C Balcesti - Daesti si DN 67B Obislavu - Gusoeni.
  • In judetul Arad, s-a depus un strat subtire de zapada pe DN 79A Sicula - Chisineu Cris, iar in judetul Sibiu - pe DN 7C, la Balea Cascada.
Traficul este ingreunat si DN 2B Buzau-Galati, precum si pe DN 22.

Politia Rutiera organizeaza filtre pe drumurile pe care se circula in conditii de iarna, pentru depistarea si sanctionarea soferilor care nu au masinile echipate corespunzator pentru a circula in astfel de conditii.

Politistii mentioneaza ca circulatia masinilor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone este interzisa pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei, daca nu au pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante.

Bucurestiul si judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Teleorman, Arges, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Galati, Vrancea, Vaslui, Covasna, Sibiu si Brasov sunt, de sambata pana duminica noapte, sub avertizare cod galben de ninsori si vant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.