O persoana a murit, iar o alta a fost ranita, fiind transportata la spital, in urma unei explozii produse, joi seara, intr-un local din Iasi situat in complexul studentesc Tudor Vladimirescu

Explozia s-a produs in jurul orei 21.35 in clubul studentesc Pub 75 din complexul Tudor Vladimirescu, deflagratia fiind urmata de un incendiu, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit martorilor, incinta localului a fost cuprinsa mai intai de un fum gros, clientii parasind rapid spatiul respectiv.

La scurt timp, in local s-a produs o explozie, urmata de un incendiu puternic.

"A inceput sa iasa fum, dupa care s-a auzit o explozie si au izbucnit flacarile. Erau mai multe persoane in local, dar iesisera cand a inceput sa apara fum”, a afirmat Marius S., un tanar care afirma ca a parasit localul cu doar cateva minute inainte de explozie.

La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, incendiul fiind stins in cateva zeci de minute.

Potrivit reprezentantilor ISU Iasi, o tanara a murit, fiind gasita carbonizata, iar o alta tanara s-a intoxicat cu fum, fiind transportata la Spitalul de Urgente din Iasi.

  • Tanara care a murit in incendiu avea 20 de ani si era studenta, iar in momentul izbucnirii focului trecea prin zona si a intrat in bar pentru a ajuta la stingerea flacarilor, alaturi de o angajata a barului.

"In urma audierii martorilor s-a stabilit ca persoana decedata se numeste Sorina F., de 20 ani, din judetul Suceava. Cand a izbucnit incendiul, angajata clubului, Alexandra C., a iesit sa ceara ajutorul trecatorilor. Victima s-a oferit sa o ajute, desi in interior era foarte mult fum. Cele doua tinere au patruns in restaurant pentru a lua un extinctor, insa din cauza fumului foarte dens au ramas blocate. In final a reusit sa iasa doar angajata, ajutata de cativa tineri”, a afirmat Virginia Pralea.

Si tanara angajata a barului, care in urma incendiului a ajuns la spital, era studenta.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Iasi si cei ai Politiei au declansat anchete in acest caz, primele cercetari indicand faptul ca flacarile au fost cauzate de o defectiune a instalatiei electrice.

"Vom face audieri la fata locului pentru a vedea exact ce s-a intamplat. Nu putem spune deocamdata daca este vorba sau nu despre un accident de munca, urmeaza sa stabilim in cursul zilei de astazi (vineri - n.r.)”, a declarat George Tanasievici, purtatorul de cuvant al ITM Iasi.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

El a precizat ca incendiul a fost extrem de violent, flacarile atingand o inaltime de cativa metri.

"Initia s-a crezut ca a fost o explozie pentru ca s-a auzit o bubuitura. A fost doar un incendiu, foarte violent, care s-a extins repede”, a precizat purtatorul de cuvant al ITM Iasi

Pagubele provocate de incendiu se ridica la 400.000 de lei.

Reprezentantii ISU Iasi sustin ca, nu se cunosc deocamdata cauzele producerii exploziei.

Localul situat la parterul caminului studentesc T17 din complexul Tudor Vladimirescu a fost distrus aproape in intregime in urma exploziei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.