Cei 11 militari judecati in dosarul furtului de arme de la Ciorogarla au fost condamnati, joi, de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, la pedepse cuprinse intre sase luni si 15 ani de inchisoare, decizia putand fi contestata la instanta superioara.

Instanta militara a dispus ca cei trei militari care au fost acuzati de anchetatori si de infractiunea de furt sa primeasca pedepsele cele mai grele, de 15 si, respectiv 14 ani de inchisoare. Astfel, Ion Tudorache, a primit 13 ani de inchisoare pentru infractiunea de furt, la care se adauga doi ani spor de pedeapsa, iar Ion Petrica si Ionut Gagea au fost condamnati la 13 ani, plus un an spor de pedeapsa, relateaza MEDIAFAX.

In data de 2 martie 2009, 11 militari au fost trimisi in judecata in cazul furtului de arme de la unitatea militara din Ciorogarla, fiind acuzati de furt calificat, calcare de consemn si nerespectarea regimului armelor si munitiilor
.

Potrivit procurorilor, militarii care asigurau paza unitatii militare si-au incalcat atributiile fie prin neverificarea existentei si integritatii lacatelor de la depozitul de armament pe care il aveau in paza si aparare, la fiecare dintre cele doua intrari in postul de santinela, fie prin parasirea postului de santinela fara a fi schimbati in mod regulamentar intr-un anumit interval de timp, fie prin neexecutarea serviciului de santinela intre anumite ore. Valoarea totala a armelor si a obiectelor sustrase din depozitul de armament este de peste 34.500 de lei.

  • Trafic de droguri si arme

In cazul furtului de arme de la Ciorogarla au mai fost trimise in judecata 17 persoane, dupa ce, in urma unor descinderi, in decembrie 2009, anchetatorii au gasit 35 de arme din lotul celor furate de la Ciorogarla.

In urma cercetarilor efectuate, procurorii au stabilit ca Eugen Preda, Marius Costea, Doru Tabarca, Marian Scarlat, Sandu George Chirita si Nicolae Alexandru Iordan sunt autorii furtului celor 62 de arme de foc cu glont - o mitraliera de companie, pistoale mitraliera, pistoale model TT, pistoale model Cugir, pistoale model Carpati - si alte materiale militare sustrase in luna ianuarie 2009 din depozitul unitatii militare 01916 din Ciorogarla, potrivit DIICOT.

De asemenea, procurorii au stabilit ca membrii acestei grupari au fost implicati, in cursul anului 2009, in traficarea a circa 124 de kilograme de heroina, valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Citeste si:
Armata israeliană susține că a găsit arme în spitalul Al-Shifa din...
Armata israeliană susține că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.