Peste o suta de persoane care vor sa depuna declaratiile privind obligatiile de plata la fondul de sanatate sau o simpla adeverinta de asigurat au stat a coada la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), miercuri, pentru a treia zi consecutiv.
Potrivit purtatorului de cuvant al CASMB, amenzile vor fi date doar celor care depasesc termenul limita stabilit, in acest an fiind 27 ianuarie.

Reprezentantii CASMB au facut apel la angajatori sa trimita declaratiile prin posta sau pe e-mail, pentru a evita astfel aglomeratia de la ghisee. Majoritatea celor care stau la coada la CASMB au de depus mai multe declaratii, astfel ca cele mai multe ghisee sunt destinate acestora. Activitatea cu publicul se vor incheia dupa ora 14.30, pentru ca trebuie procesate toate datele inregistrate, relateaza MEDIAFAX.

"Angajatorii care doresc sa transmita aceste declaratii online sunt rugati sa consulte la adresa
casmb.ro conditiile in care pot obtine de la CASMB cheia de activare pentru transmiterea pe e-mail a raportarilor in SIUI. Declaratiile de sanatate si concedii medicale pot fi transmise ca si pana acum prin posta, cu confirmare de primire, la adresa str. Gheorghe Titeica nr. 142, sector 2, Bucuresti", preciza CASMB.

Potrivit conducerii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, in Romania sunt 10,8 milioane de persoane exceptate de la plata contributiei la asigurarile de sanatate, dintre care 4,2 milioane de copii, 3,5 milioane de pensionari cu pensii sub 740 de lei si 3,1 milioane de persoane cuprinse in legi speciale.

Din cele 8,28 milioane de persoane care platesc contributia la sanatate, 4,98 milioane sunt salariati si 0,3 milioane sunt persoane fizice autorizate.

De asemenea, 2,1 milioane de persoane au pensii intre 740 si 1.000 de lei si platesc din 2011 5,5% contributia la sanatate, iar 0,9 sunt someri, agricultori, au asigurare facultativa sau sunt persoane fara venit.

Personele fara venit trebuie sa depuna o cerere la primarie pentru a beneficia de ajutor social, si in acest caz contributia la sanatate va fi platita de catre primarie. In cazul in care nu pot face dovada acestui ajutor social, trebuie sa plateasca lunar contributia la asigurarile sociale de sanatate, potrivit legii privind reforma sanatatii. Persoanele nu au avut niciun venit in ultimii cinci ani si nici nu au beneficiat de ajutor social vor plati contributia la sanatate pe ultimele sase luni, daca pot face dovada statutului lor.

Citeste si:
Larisă Udilă a dat cărțile pe față. Cât au plătit ea și Nicole...
Larisă Udilă a dat cărțile pe...



Activitatea la CASMB si celelalte case de asigurari de sanatate din tara a fost reluata
in 17 ianuarie, dupa ce in 13 ianuarie, fusese suspendata pentru remedierea problemelor aparute la Sistemul Informatic Unic Integrat, registrul unic al asiguratilor, lansat in decembrie 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.