De proasta calitate, dar scumpa! In urma unor analize, ANPC a descoperit cantitati mari de apa si impuritati in benzina comercializata in Bucuresti.


  • Motorina "indoita" cu apa si benzina cu resturi mecanice

Potrivit analizelor efectuate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) in laboratoarele de specialitate, carburantii comercializati in statiile de alimentare din Capitala prezinta deficiente grave. “In urma prelevarilor, au fost constatate in municipiul Bucuresti urmatoarele deficiente: la benzina neconformitate la parametrul aspect - probele continand impurititi mecanice, iar la motorina un continut mare de apa”, se specifica in expertiza ANPC, potrivit B365.ro.

Printre reclamatiile invocate de persoanele care au depus plangere la ANPC se numara prezenta apei in carburant, defectarea motorului si a injectorului masinii dupa alimentare, impuritati in benzina si prezenta particulelor metalice in carburant, mai alesi in motorina, majoritatea acestor probleme fiind confirmate in urma analizelor de laborator ale ANPC.

Sanctiunile aplicate companiilor petroliere in urma neregulilor gasite de comisarii ANPC sunt insa modice, in comparatie cu volumul afacerilor pe care acestea le deruleaza.

Persoanele care vor sa faca pe cont propriu teste de analiza a calitatii combustibililor trebuie sa scoata din buzunar 2.145 lei pentru benzina fara plumb pentru autovehicule (obisnuita sau super), respectiv 3.724 lei pentru motorina.

Citeste si: Cine este de vina pentru pretul carburantilor?

De ce se scumpeste benzina in Romania

Proteste in tara impotriva pretului carburantilor

Cresterea pretului petrolului ameninta tarile vulnerabile din zona euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.