Sute de soferi din toata tara au alimetat in cantitati foarte mici de combustibil si au platit cu monede, in semn de protest fata de pretul carburantilor.

Peste 70 de soferi s-au adunat la marginea Devei, in parcarea unui supermarket, de unde au plecat cu masinile in coloana pe soseaua de centura a orasului, oprindu-se la celalalt capat al municipiului, intr-o benzinarie. Tinerii au blocat benzinaria si au alimentat combustibil in cantitati foarte mici, platind intre 15 bani si 50 de bani.

Totodata, soferii au coborat din masini si au scandat "Hotii", "Jos Guvernul", fiind salutati cu claxoanele de soferii de TIR care treceau prin apropierea benzinariei. Angajatii benzinariei au blocat pompele si au ramas in interiorul unitatii, potrivit MEDIAFAX.

Aproximativ 50 de soferi au protesta de asemena, vineri seara, intr-o benzinarie din municipiul Calarasi, incercand sa alimenteze cu mici cantitati de combustibil. Angajatii unitatii au blocat pompele ,exasperati de ritmul lent in care se realizeaza operatiunea de umplere a rezervoarelor
.

Aproximativ 20 de soferi au protesta asteara si intr-o benzinarie din municipiul Cluj-Napoca, fata de majorarea pretului carburantilor, ei platind combustibilul cu monede de 1, 5 si 10 bani si alimentand de la cateva sute de mililitri pana la doi litri. Soferii s-au adunat in jurul orei 18.15 intr-o benzinarie de pe strada Oasului din Cluj-Napoca, spunand ca au recurs la aceasta forma de protest pentru a atrage atentia guvernantilor asupra pretului ridicat al benzinei.

  • Protestele continua

Si soferii din Craiova, aproximativ 50 de oameni incercand sa blocheze activitatea la pompe prin achitarea cu monede a cantitatilor mici de combustibil cu care isi alimenteaza masinile. "Este un mod de a protesta fata de aceste scumpiri. Majoritatea suntem studenti. Noua nu ni se subventioneaza transportul in comun, iar benzina este cat este. Practic ni se bareaza drumul la studiu si suntem nevoiti sa stam acasa in timp ce pensionarii carora li se subventioneaza transportul in comun beneficiaza de reduceri la autobuze si tramvaie", a spus unul dintre soferii protestatari.

Aproximativ 50 de soferi au blocat, vineri, trei benzinarii din municipiul Sibiu
, alimentand de sume foarte mici si platind doar cu monede, in semn de protest fata de pretul mare al carburantilor, activitatea statiilor de alimentare fiind blocata mai bine de o ora.
"Am alimentat de opt lei si voi plati marunt, doar cu monede. Am de gand ca dupa ce platesc sa imi spal geamurile, farurile, stopurile, numerele. Vreau sa stau foarte mult in benzinarie" a declarat Roli Bendea, unul dintre protestatari.

Soferii spun ca vor protesta astfel in fiecare zi de vineri a saptamanii, pana cand vor determina scaderea pretului la carburanti
.
Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Citeste si: Cine este de vina pentru pretul carburantilor?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.