Dupa ce in 2009, un violonist roman a cantat la Carnegie Hall din New York alaturi de Youtube Symphony Orchestra, in acest an un alt muzician roman a prins un loc in celebra orchestra.

Laurentiu Darie are 33 de ani si inca de pe bancile Conservatorului canta in cea mai prestigioasa orchestra din Romania: Filarmonica din Bucuresti.

Si-a perfectionat studiile la Munchen si a canta mai peste tot in lume, avand angajamente in locuri exotice ca Mexic, Liban sau Japonia. Dupa ce a aflat de orchestra simfonica a vestitului site youtube, s-a gandit ca o aventura muzicala in plus nu i-ar strica.

"Si la prima orchestra simfonica youtube a fost un roman, un violonist din Cluj, Titus. Eu am aflat atunci de-abia dupa ce se terminasera inscrierile si mi-a parut rau. Asa ca de data asta, nu am mai ratat prilejul. Am citit regulamentul si m-am pus pe treaba … In decembrie am fost anuntat ca ma numar printre finalisti si acum cateva zile am primit un mail care incepea cu "congratulations" si asa am aflat ca ma numar printre cei patru fagotisti alesi sa cante in Youtube Symphony Orchestra", a declarat pentru Romania Libera Laurentiu Darie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.