Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat ca vrajitorii sau prezicatorii nu pot fi impozitati pentru ca meseria lor nu exista, neavand standard ocupational.

Ioan Botis a explicat ca Institutul National de Statistica si Comisia Nationala de Prognoza fac raportari lunare la UE legate de profesiile din Romania.

"In fiecare luna, ele trebuie sa faca raportari legate de profesiile din Romania, ocupatii, tot ce tine de zona aceasta. Ca sa ai o compatibilizare cu ceea ce are in regulament UE, trebuie sa ai si tu profesiile trecute acolo. Daca nu ai standard ocupational, ele nu exista ca meserii. Nu poti sa impozitezi, asa cum am auzit ca se impoziteaza prezicatoarea. Cand faci raportarea catre UE, tu trebuie sa ai rubrica de acolo, sa spui am doi sau zero. Zero pana se creeaza standard ocupational pentru meserie si devine meserie care poate fi impozitata", a spus Botis, transmite MEDIAFAX.

Intrebat daca in Romania exista meseria de vrajitor, Botis a explicat ca nu exista din moment ce nu are standard ocupational.

Retail jobs

"La noi nu exista meseria de vrajitor sau de prezicator. Ca sa existe, trebuie sa faci standard ocupational. Noi am trecut-o pe o lista care face compatibilizarea intre ce raporteaza Institutul National de Statistica (INS) la Eurostat. Este o problema de compatibilizare de campuri informatice, atunci cand se raporteaza sa existe si aceasta denumire. Nu am facut standard ocupational. Trebuie sa il faci ca sa devina meserie. Noi am facut doar o traducere si era de datoria noastra si a INS sa ne prezentam in Guvern cu o hotarare de Guvern", a afirmat Botis.

[VIDEO] Basescu este "cel mai rau om din lume"!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.