Tanarul judecat pentru uciderea unui adolescent de 17 ani din Craiova a fost condamnat la 16 ani si opt luni de inchisoare, pentru omor calificat.

Tanarul judecat pentru uciderea unui adolescent de 17 ani din Craiova a fost condamnat, joi seara, de Tribunalul Dolj, la 16 ani si opt luni de inchisoare, pentru omor calificat, sentinta nefiind insa definitiva, scrie MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tibunalului Dolj, judecatorul Daniel Stancu, sentinta pronuntata, joi seara, de magistratii Tribunalului Dolj nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel la Curtea de Apel din Craiova.

Tanarul Dan Rommel Voicu, judecat pentru uciderea unui adolescent de 17 ani din Craiova, si-a recunoscut fapta, joi, la primul termen al procesului de la Tribunalul Dolj, spunand ca ii pare rau ca l-a omorat pe Andrei Goreci.

"Recunosc fapta, cunosc continutul rechizitoriului si recunosc continutul faptelor prezentate in rechizitoriu. Regret fapta si imi pare rau", a spus Rommel Voicu in fata completului de judecata.

Aparatorul ales de tanar sa il reprezinte in instanta a solicitat magistratilor ca jurnalistii si sustinatorii lui Andrei Eduard Goreci, adolescentul injunghiat mortal langa liceul la care invata, sa fie scosi din sala, presedintele completului respingand insa cererea avocatului.

Avocatul tanarului a solicitat ca pedeapsa inculpatului sa fie stabilita in conformitate cu modificarile aduse Codului Penal, astfel incat sa fie redusa pedeapsa tinandu-se cont de faptul ca tanarul a recunoscut comiterea faptei.

  • In fata instantei, parintii lui Andrei Eduard Goreci au solicitat daune morale si despagubiri materiale de peste un milion de lei, in timp ce parinti lui Ionut Manea, cel de-al doilea tanar injunghiat de Dan Rommel Voicu, au solicitat daune morale de 500.000 de lei.

Completul de judecata ramasese in pronuntare in ceea ce priveste latura penala a dosarului in care Dan Rommel Voicu este judecat pentru omor calificat, stabilind totodata termenul de 27 ianuarie pentru judecarea laturii civile a procesului.
Citeste si:
Polițistul care l-a ucis pe George Floyd a fost condamnat la 21 de...
Polițistul care l-a ucis pe...


Inaintea inceperii procesului, aproximativ 30 de tineri, majoritatea fosti colegi ai elevului ucis, s-au strans in curtea Tribunalului Dolj, purtand tricouri albe cu fotografia lui Andrei Eduard Goreci si cu mesajul "Nu vrem sa mai moara tineri ca Andrei". Totodata, tinerii au un banner pe care scrie: "Noi am pierdut un prieten, cerul a castigat un inger". Ulterior, o parte dintre tineri au mers in sala de judecata unde au asistat la proces.

In 7 octombrie 2010, Andrei Eduard Goreci, de 17 ani, si un coleg al acestuia, de la Liceul "Tudor Arghezi" din Craiova, au fost atacati cu cutitul de catre un tanar pe o strada din apropierea unitatii de invatamant. In urma atacului, Andrei Goreci a murit, iar celalalt adolescent a fost ranit.

La cateva ore dupa comiterea crimei, a fost retinut principalul suspect in acest caz - Dan-Rommel Voicu (19 ani). Ulterior, acesta a fost arestat pentru omor calificat. In 27 decembrie 2010, tanarul a fost trimis in judecata pentru omor calificat, tentativa de omor si port ilegal de cutit in locuri publice.

Citeste si:
Noul Ford Transit Courier, produs la Craiova, primește medalia de...
Noul Ford Transit Courier,...

Totodata, procurorii precizau ca moartea elevului de 17 ani a fost violenta, medicii legisti stabilind ca adolescentul a fost injunghiat cu doua lovituri de cutit in zona toracica, in inima, care au provocat hemoragie interna, baiatul intrand in stop cardio-respirator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.