Curtea de Apel Bucuresti a decis ca fiul senatorului PDL Sorina Placinta sa fie cercetat in libertate, in dosarul in care este acuzat, printre altele, de tentativa de omor calificat, talharie, loviri sau alte violente, distrugere si tulburarea linistii publice.

Instanta a admis astfel contestatia lui Andrei Placina la decizia din decembrie 2010 a Tribunalului Bucuresti de a prelungi mandatul de arestare a acestuia. Recursul lui Andrei Placinta s-a judecat miercuri, el declarandu-le judecatorilor ca nu a vrut sa calce pe nimeni cu masina si ca a cautat-o pe fosta lui prietena pentru a recupera o datorie.

Acesta a adaugat ca incidentul din 6 decembrie 2010 a fost doar o cearta intre tineri, procurorii exagerand in prezentarea probelor, cerand astfel sa fie eliberat din arest, potrivit MEDIAFAX.

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus astfel, astazi, eliberarea din arest a lui Andrei Placinta, stabilind in cazul acestuia interdictia de a parasi tara pe perioada cercetarilor. Totodata, instanta i-a impus lui Andrei Placinta sa nu poarte arme, sa nu ia legatura cu martorii din aceasta cauza, sa nu isi schimbe domiciliul fara incuviintarea organelor de ancheta si sa se prezinte la politie si la parchet ori de cat ori este chemat.

  • Cercetat in libertate pentru tentativa de omor

Fiul senatorului Sorina Placinta este acuzat de tentativa de omor calificat, talharie, loviri sau alte violente, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa un incident pe care l-a avut, in seara zilei de 6 decembrie 2010, cu iubita sa, in ajutorul careia au intervenit mai multi bucuresteni, unul fiind lovit cu masina de Andrei Placinta, iar un altul tragand foc de avertisment cu o arma detinuta legal.

Andrei Razvan Placinta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile in 8 decembrie 2010, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, care in 14 decembrie a decis ca Andrei Placinta sa fie cercetat in arest preventiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.