Meteorologii au anuntat, luni dimineata, ca in sudul, in centrul tarii si la munte va ninge si vantul va sufla cu putere, iar vremea va deveni geroasa in urmatoarele zile.
Potrivit anuntului privind "fenomene meteorologice periculoase", postat pe site-ul Administratiei Nationale de Meterologie, in cursul zilei de luni va continua sa ninga si se va depune un strat de zapada consistent, atat in centrul si sudul tarii, cat si in zonele montane. [Craciun de "primavara". Revelion de "gheata"]

Potrivit MEDIAFAX, spre seara si noaptea, aria ninsorilor se va restrange spre est. In Dobrogea si la munte vantul va sufla cu putere. In zilele urmatoare vremea va deveni geroasa.

  • Infotrafic: Circulatie ingreunata pe Autostrada A1 din cauza ninsorii
Centrul Infotrafic anunta ca pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti circulatia se desfasoara in conditii de iarna, iar intre kilometrii 80 si 120 ninsoarea abundenta reduce vizibilitatea sub 100 de metri.

Potrivit Realitatea.net, pe mai multe drumuri nationale se circula usor ingreunat din cauza stratului subtire de zapada care s-a depus. Iata-le pe cele mai importante:

  • DN67C Novaci – Ranca, in judetul Gorj
  • DN67D Stanesti – Valea Cernei, in judetul Mehedinti
  • DN12 Tusnad – Gheorgheni si DN12C Gheorgheni – Lacu Rosu, in judetul Harghita
  • DN76 si 79A, in zona Varfurile, in judetul Arad
  • DN18 in zona Borsa, judetul Maramures
  • DN1H in zona Sinteu, judetul Bihor.
Pentru circulatia in conditii de siguranta, conducatotorii auto trebuie sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere (vizibilitate redusa, carosabil acoperit cu zapada, gheata, polei sau umed), anunta Centrul Infotrafic. Totodata, este necesar sa pastreze in mers o distanta de siguranta fata de vehiculul dinainte, pentru a putea opri fara probleme la nevoie.
  • Traficul rutier pe DN1 si DN1A in judetul Prahova se desfasoara cu dificultate, luni dimineata, din cauza cetii, iar pe Valea Prahovei, pe sensul de coborare dinspre munte, se circula in coloana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.