Dupa ce in prima zi de Craciun am avut parte de maxime de primavara, de astazi, temperaturile scad brusc. Afla cum va fi vremea in urmatoarele zile.

Astazi racirea vremii continua. Cerul este mai mult noros si asteptam precipitatii in toate regiunile. Din cauza temperaturilor scazute vor fi ninsori, cu exceptia Dobrogei, unde vor cadea precipitatii mixte, scrie Realitatea. Vantul se intensifica temporar in sud-est, iar pe crestele montane sufla tare. Maximele termice se vor situa intre minus 6 grade in nordul Moldovei si cel mult 2 grade in sud-est.

"Este mai rece decat normalul pentru aceasta perioada. Avem mai putin cu 3-4 grade fata de mediile multianuale de temperatura. Normal ar fi sa avem temperaturi cuprinse intre -10 si 0 grade, dar o sa avem zone in care temperaturile vor cobori destul de mult", a spus Alina Serban, meteorologul de serviciu ANM, citat de Adevarul.

In Capitala vremea este tot mai rece si apropiata de iarna, pentru ca cerul e acoperit de nori si temporar ninge. La amiaza, maxima ajunge doar la minus 1, poate 0 grade Celsius.

  • Marti vorbim deja despre o vreme rece pentru data din calendar, geroasa chiar dimineata in nord, in nord-est, in centru si izolat si in celelalte regiuni. Norii mai acopera temporar cerul si local ninge Vantul sufla mai tare in sud-est si in rafale aspre la munte.T empraturile maxime sunt negative in cea mai mare parte a tarii si se situeaza intre minus 9 si 1 grade Celsius.
In Bucuresti cerul e temporar acoperit de nori si sunt conditii de ninsoare slaba. Sub aspect termic, maxima nu trece de minus 1, 0 grade Celsius.
  • Miercuri e chiar mai rece decat marti. Dimineata va fi geroasa in nordul si centrul tarii, iar in depresiuni temperaturile pot sa scada chiar si sub minus 15 grade. Cel mai frig va fi in vest, centru si nord unde maximele se situeaza intre minus 8 si minus 4 grade.
Nici in restul regiunilor temperaturile nu trec pragul inghetului. Pornesc de la minus 3 si ajung doar la zero grade. Ninsorile mai cad doar pe areale restranse, in vest, centru si nord. In restul tarii cerul este varibil. In Bucuresti, maxima nu trece de minus 1 grad la amiaza, dar aspectul vremii este predominant frumos.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.