Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina au declansat o ancheta in cazul unei tinere insarcinate in cinci saptamani, care a murit la scurt timp dupa o interventie chirurgicala la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din municipiu. Familia victimei acuza medicii de malpraxis.

Emilia C., in varsta de 27 ani, insarcinata in cinci saptamani, a fost adusa de urgenta de catre sotul sau duminica dupa-amiaza la Spitalul Judetean, tanara simtindu-se rau. Dupa ce au consultat-o, medicii au diagnosticat-o pe tanara cu sarcina extrauterina, fiind supusa unei interventii chirurgicale. La cateva ore dupa interventie, femeia a murit.

Familia tinerei a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina, procurorii incepand cercetari in acest caz pentru ucidere din culpa si infractiuni de coruptie, iar conducerea SJU Slatina a inceput o ancheta in acest caz, relateaza MEDIAFAX.

Directorul medical al SJU Slatina, medicul Romeo Stanculescu, a declarat ca din primele analize s-a stabilit ca decesul ar fi fost urmare a unor complicatii post-operatorii. "Examenul anatomopatologic este un element care poate, din punct de vedere macroscopic, sa ofere o anumita orientare a cauzelor decesului. Din acest punct de vedere, decesul a survenit unei complicatii nedorite si imprevizibile aparute in urma unor interventii in sfera bazinului mic. Mult mai edificatoare sunt insa rezultatele histopatologice si cele de la Institutul «Mina Minovici», pe care noi le asteptam", a spus Stanculescu.

Potrivit acestuia, cazul "este practic in curs o cercetare din punct de vedere medical. La ora actuala nu se poate vorbi de o culpa medicala sau malpraxis".

  • Alte cazuri de malpraxis?

In februarie 2009, un barbat din localitatea Draganesti-Olt a murit la Spitalul Judetean Slatina, dupa ce a fost plimbat intre mai multe sectii ale unitatii medicale. In urma acestui incident, mai multe cadre medicale ale unitatii au fost destituite.

La sfarsitul lunii mai, Spitalul Judetean de Urgenta Slatina a mai fost implicat intr-un scandal dupa ce un copil de noua ani a murit la patru zile dupa ce a fost adus la unitatea medicala pentru a-i fi tratata o fractura la antebratul stang. Medicii i-au pus o atela gipsata si l-au externat. Ulterior, starea copilului s-a agravat si a fost supus unei operatii de amputare a bratului. Copilul a fost transferat la sectia de terapie intensiva si a fost chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucuresti, insa baiatul a murit in timpul transportului.

Citeste si:
Iancu Sterp, luat în vizor din cauza comportamentului de la...
Iancu Sterp, luat în vizor...

In urma acestui caz, conducerea spitalului a fost destituita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.