Aproape jumatate dintre romani au pentru Craciun un buget sub 400 de lei, releva un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

cercetarea "Obiceiuri de Craciun la romani" releva faptul ca aproape jumatate dintre romani (47,7 la suta) au pentru Craciun un buget sub 400 de lei. Totusi, 65,8 la suta dintre romani sustin ca bugetul pentru Craciun a fost afectat de criza din ultimii ani.

Conform sursei citate, oferirea de cadouri cu ocazia Craciunului este un obicei pentru 90,5 la suta dintre romani. Astfel, 98,7 la suta fac daruri membrilor familiilor lor, 75 la suta rudelor, 56,2 la suta prietenilor, 35,6 la suta vecinilor si 25,1 la suta colegilor de birou, potrivit MEDIAFAX.

Sondajul mai releva faptul ca 50,5 la suta dintre romani impodobesc in acest an un brad natural, in timp 41,4 la suta dintre repondenti au spus ca bradul de Craciun pe care il vor impodobi va fi artificial, iar 3,5 la suta au afirmat ca isi vor impodobi bradul din curte. Totodata, 2,3 la suta opteaza pentru un brad natural, in ghiveci.

De asemenea, din cercetare reiese ca 80,6 la suta dintre romani vor prepara in acest an un meniu special pentru Craciun, iar 65 la suta dintre acestia spun ca meniul va cuprinde preparate traditionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.