Sergiu Tuhutiu, Zlata Chochieva, Kateryna Titova si Sasha Grynyuk au ridicat in picioare Sala Radio, cu ocazia concertului de pian In Memoriam Dinu Lipatti - Sergiu Tuhutiu & Friends.

In cadrul bisului, cei patru pianisti au prezentat, in premiera in Romania, Habanera din opera Carmen de Bizet, aranjament pentru 4 piane de V. Griaznov, autor contemporan.

Evenimentul s-a bucurat de o ampla prezenta, la concertul de pian participand si ambasadorul Ucrainei, Excelenta Sa Domnul Markiyan Kulyk si binecunoscuta Mariana Nicolesco.

Inregistrarea concertului va fi difuzata pe canalul TVR Cultural.

„Iata ca ideea indrazneata de a realiza un concert-spectacol in memoria lui Dinu Lipatii, cu invitati straini si tineri totodata, valorosi ca pianisti, dar si ca oameni, a ajuns sa devina fapt. Concertul a fost exceptional atat din punct de vedere al prestatiei artistilor, cat si din cel al raspunsului publicului. Suntem increzatori ca pe viitor vom continua cu succes seria de concerte „mai altfel”, menite sa ridice stacheta valorii autentice prezente pe scenele noastre, si asta intr-un stil relaxat, precum si sa deschida portile publicului tanar din Romania catre marea muzica”, a declarat Irina Tuhutiu, presedinte Lipatti Music Production


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.