Infractionalitatea in Sectorul 1 s-a dublat dupa reducerea numarului de politistilor comunitari. Astfel, din august a crescut numarul de spargeri din locuinte, furturi din buzunare si masini, in conditiile in care Politia este "coplesita si lipsita de orice fel de reactie", a declarat primarul Andrei Chiliman.

  • Infractorii zburda in sectorul 1

"Doresc sa va expun o situatie fara precedent in Romania: pe timp de pace, pe strazile Bucurestiului, si nu numai, este razboi! Este un razboi al clanurilor mafiote cu cetatenii onesti. Asta pentru ca, si am proprietatea cuvintelor, Guvernul a decimat, prin Ordonanta 63, structurile de ordine publica si siguranta cetateanului",
a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman.

Edilul de sector a adaugat ca reducerea la jumatate a numarului de politisti comunitari care patrulau pe strazi si desfiintarea patrulelor mixte au dus, in doar cateva luni, la dublarea numarului de infractiuni in Sectorul 1 al Capitalei, relateaza MEDIAFAX.

"In urma cu cateva luni, mai precis in luna iunie, Guvernul Boc a decimat structurile de ordine publica ale comunitatilor locale, prin Ordonanta 63. Consecinta imediata a fost desfiintarea patrulelor mixte Politie Locala-Politie Nationala care constituiau un factor de siguranta pentru cetatean, cu rezultate concrete in teren ", a adaugat Chiliman.

Primarul Andrei Chiliman a precizat ca in prezent mai sunt 190 de politisti comunitari, care lucreaza in trei ture, ceea ce inseamna cel mult 60 de politisti pe tura intr-un sector care reprezinta o treime din suprafata Capitalei, in conditiile in care in sectorul 1 este inregistrat un flux de peste un milion si jumatate de persoane.

  • "Guvernul Udrea-Boc a decimat Politia"

Edilul de sector a subliniat ca pentru cresterea infractionalitatii in aceasta zona a Capitalei responsabili sunt "fostul ministrul de Interne Vasile Blaga si Guvernul Udrea - Boc", care au aprobat "decimarea" politiei. "A fost decimata politia, infractorii zburda", iar cei care se afla la varful structurilor de siguranta si ordine publica din Ministerul de Interne se lupta, in prezent, "nu pentru protectia cetateanului, ci intre ele, pentru putere si control", iar aliatii lor sunt "camatari si alti interlopi", a afirmat edilul Sectorului 1.
Citeste si:
Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta,...
Ovidiu Silaghi, ministru al...

"Am inceput, inca de saptamana trecuta, sa port discutii cu primari din tara pentru a face front comun in apararea comunitatilor locale. Le cerem guvernantilor sa respecte legea, sa adopte masuri pentru protectia cetatenilor, nu impotriva lor. Sa nu mai tergiverseze elaborarea regulamentului cadru de organizare si functionare a Politiei Locale, sa le lase primarilor dreptul si mijloacele de a apara copiii, batranii, intreaga comunitate pe care ei o reprezinta", a mai spus Chiliman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.