Municipalitatea are aproape 1.000 de locuri pregatite pentru a adaposti cetatenii, de la 24 la 72 de ore, in cazul in care s-ar produce un cutremur, a declarat sambata primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Municipalitatea are pregatite aproape 1.000 de locuri in cazul unei asemenea situatii", a spus Sorin Oprescu, precizand ca ar fi mai interesant de aratat cate cladiri cu grad seismic ridicat au fost reabilitate, decat subiectul cutremurului, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit edilului sef al Capitalei, cele aproape 1.000 de locuri pregatite pentru efectele unui eventual cutremur nu pot fi facute publice, acestea fiind deja dotate cu toate cele necesare. In privinta lucrarilor de reabilitare a cladirilor cu grad seismic ridicat, edilul sef al Capitalei a aratat ca, pe langa cele opt refacute in anii trecuti si cele 10 aflate in lucru, anul acesta au fost incepute lucrarile la alte 18 imobile.

"Probabil ca ne apropiem de 50 de cladiri intrate in reabilitare, insa ce inseamna 50 de cladiri cand in Capitala sunt 301 imobile identificate cu grad seismic ridicat", a mai spus Oprescu. Potrivit acestuia, Municipalitatea se pregateste de mai mult timp, alaturi de alte institutii, pentru efectele unui posibil cutremur.

Astfel, edilul sef al Capitalei anunta s-au stabilit locuri unde ar putea fi cazate persoanele care ar putea ramane fara locuinta, precum si spitalele care ar putea primi posibili raniti. Totodata, din 2011, municipalitatea va distribui truse individuale de supravietuire, cu prioritate cetatenilor care locuiesc in blocurile cu risc seismic ridicat.

"In trusele pe care urmeaza sa le distribuim, in primul rand cetatenilor care locuiesc in blocurile cu risc seismic ridicat, se vor gasi comprese, fiole prin care va fi asigurat necesarul de apa pentru 24 de ore, un garou si alte obiecte necesare primului ajutor"
, a adaugat Oprescu.

Cutremure de pana in 7 grade se pot produce in erioada urmatoare in Romania, dar nu sunt periculoase, a declarat, vineri, directorul Institutului pentru Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu.[Urmeaza un cutremur catastrofal?].

Citeste si:
Sorin Oprescu ramane internat sub paza la Spitalul Universitar
Sorin Oprescu ramane internat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.