Curtea de Apel Bucuresti (CAB) judeca joi contestatiile lui Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea fata de deciziile de arestare preventiva a lor pentru 29 de zile in dosarul "mita la MAI".
Instanta Curtii de Apel Bucuresti a primit, luni, contestatiile facute de cei patru oameni de afaceri arestati preventiv pentru 29 de zile, pentru tentativa de mituire a secretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu, scrie MEDIAFAX.

Tribunalul Bucuresti a decis, duminica dimineata, arestarea preventiva a lui Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu si Stefan Nitache Badea. Sentinta a fost atacata de cei patru cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care urmeaza sa decida daca acestia raman in arest sau vor fi cercetati in libertate.

Numele secretarului de stat in MAI Dan Fatuloiu este legat de cel mai mare scandal de coruptie din Politie. [Mita in MAI: Care sunt dedesubturile scandalului?]

Dan Fatuloiu, alaturi de fiul sau, Alexandru (administrator a sase firme-n.r.), l-a denuntat pe Catalin Chelu ca a vrut sa-l mituiasca, in schimbul rezolvarii favorabile a celor 48 de dosare penale in care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.

Catalin Chelu este acuzat de dare de mita si cumpararea influentei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu si Stefan Nitache Badea sunt cercetati de catre Directia Nationala Anticoruptie pentru complicitate la infractiunea de dare de mita, in legatura cu tentativa de corupere a lui Dan Fatuloiu.


Directia Nationala Anticoruptie a organizat, vineri, un flagrant delict in cazul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, dupa ce ar fi incercat sa ii ofere mita 50.000 de euro secretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada august - 12 noiembrie 2010, Catalin Chelu i-a promis secretarului de stat in Ministerul Administratiei si Internelor Dan Valentin Fatuloiu, denuntator in cauza, suma de un milion de euro pentru ca acesta sa isi indeplineasca in mod necorespunzator indatoririle de serviciu ce decurg din punerea in aplicare a Planului National de Combatere a Evaziunii Fiscale. Documentul respectiv este fundamentat pe cooperarea inter-institutionala dintre MAI, Ministerul Public, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si alte institutii ale statului. Totodata, suma a fost promisa pentru a impiedica cercetarea in sistem integrat a cauzelor penale ce ii vizeaza pe Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu, scopul final fiind solutionarea favorabila a respectivelor dosare penale.

Citeste si:
Omul de afaceri Catalin Chelu, dat in urmarire nationala
Omul de afaceri Catalin...

Promisiunea s-a realizat prin intermediul lui Badea, Bunu si Constantinescu, care au actionat atat direct cat si prin intermediul unei alte persoane, potrivit procurorilor.


In acest context, in 12 noiembrie, Chelu a modificat promisiunea initiala si i-a oferit lui Dan Fatuloiu suma de 50.000 de euro (in numerar) si foloase materiale in valoare de aproximativ 270.000 euro, reprezentand contravaloarea unui teren si a unei case ce urma a fi construita de catre omul de afaceri.

Cu ocazia intalnirii din 12 noiembrie, Catalin Chelu i-a a mai oferit lui Dan Fatuloiu suma de 300.000 euro, in numerar si suportarea cheltuielilor pentru construirea unei case in valoare de aproximativ 120.000 euro, pentru ca acesta, folosindu-se de influenta ce deriva din functia de secretat de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa intervina pe langa directorii din conducerea unei societati comerciale si sa-i determine sa intreprinda demersurile necesare pentru inregistrarea oficiala a lui Chelu in evidentele Registrului Comertului in calitate de actionar al respectivei societati comerciale.

Citeste si:
Catalin Chelu, dus la spital dupa ce i s-a facut rau la instanta
Catalin Chelu, dus la spital...

In 19 noiembrie, Chelu i-a remis denuntatorului Fatuloiu suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 euro), pentru solutionarea favorabila a dosarelor penale in care omul de afaceri si complicii sai sunt cercetati, ocazie cu care s-a organizat flagrantul. Pentru remiterea acestei prime transe de bani, Chelu a fost ajutat de Badea si Constantinescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.