Prefectul de Neamt, Mihai Archip, a dat aviz favorabil astazi solicitarii IGPR de eliberare din functie a sefului Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, Aurelian Vasea Soric, aviz care este consultativ.

"Mi s-a cerut avizul, pe care l-am dat. Este un aviz consultativ", a spus Archip. Acesta a adaugat ca avizul respectiv nu presupune o demitere iminenta a sefului IPJ Neamt, mentionand ca decizia in acest sens va apartine ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor sef de politie Dan Valentin Fatuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igas, schimbarea din functie a sefului Politiei Neamt, comisar-sef Aurelian Vasea Soric, pentru management defectuos, in urma asasinatului din 14 noiembrie, relateaza MEDIAFAX.

Cererea de destituire lui Soric a survenit ca urmare a informatiilor potrivit varora inspectorul sef Soric ar avea o relatie de amicitie cu fratii Mararu. Comisarul Soric ar fi achizitionat terenul unde si-a construit casa de la familia Mararu, devenind astfel vecini, relata presa. Mai mult, sotia lui Soric, notar de profesie, ar fi autentificat contracte de vanzare-cumparare de locuinte, dupa ce localnicii ar fi imprumutat bani cu camata de la Mararu, iar pentru ca nu reuseau sa-si achite datoriile, isi pierdeau bunurile.

Intr-o conferinta de presa sustinuta pe data de 16 noiembrie, Soric a lansat acuzatii grave asupra magistratilor, sustinand ca sunt si procurori care dau bani cu camata, si la adresa lucratorilor din serviciile secrete care nu si-au facut treaba si nu l-au monitorizat pe Cristian Chilat - presupusul asasin al lui Gheorghita Mararu, membru al lumii interlope locale.

Aurelian Soric a sustinut, cu ochii inlacimati, ca nu a avut nicio legatura cu familia Mararu, acuzand ca presa isi bate joc de familia sa.

Citeste si: Comisarul Soric, verificat de ANI

[VIDEO] Seful IPJ Neamt: "Nu am avut nicio legatura cu familia Mararu"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.