Seful Politiei Judetene Neamt, comisar-sef Aurelian Soric, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, referitor la acuzatiile potrivit carora ar avea legaturi cu gruparea Mararu, ca nu a avut nicio legatura cu familia Mararu, sustinand, cu ochii inlacrimati, ca presa isi bate joc de familia lui.
"Nu am nicio legatura cu familia Mararu. Am avut o relatie cat se poate de fireasca. De ce este interlop (n.r. - Gheorghita Mararu) pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Sunt procurori care dau bani", a spus Soric, intr-o conferinta de presa, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, potrivit MEDIAFAX. De asemenea, seful Politiei Judetene a afirmat ca, prin acuzatiile care i se aduc, presa isi bate joc de familia sa.

"Mi-am vandut un apartament de 110.000 de euro in Iasi. L-a cumparat un procuror. Am vandut un teren. Am fost in misiuni. Am un credit de 120.000 de euro. Si va bateti joc de familia mea. (...) Provin dintr-o familie de onoare", a spus Aurelian Soric cu lacrimi in ochi.

  • Presa locala: Aurelian Soric ar avea legaturi cu gruparea Mararu

Conform surselor citate, seful Inspectoratului de Politie Judetean Neamt, Aurelian Soric, ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumparat terenul de casa. Totodata, presa locala a scris ca sotia lui Soric, care este notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale, in beneficiul unor presupusi membri ai lumii interlope. Aurelian Soric a negat orice legatura cu gruparea Mararu, spunand ca informatiile in acest sens sunt rautacioase.

Conform declaratiei de avere, comisarul-sef Soric detine o vila la Piatra Neamt si terenul aferent de 830 de metri patrati, un birou notarial in Piatra Neamt, doua terenuri intravilane in municipiul Iasi, de 308 si 675 metri patrati si un autoturism Kia.

Comisarul-sef Soric are un credit bancar angajat in 2008 cu scadenta in 2033 in valoare de 167.000 franci elvetieni. Salariul lui pentru intreg anul 2008 a fost de 74.100 de lei, la care se adauga norma de hrana si echipament in suma de 8.400 de lei, in timp ce al sotiei, notar stagiar, a fost de 9.600 lei.

Seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor sef de politie Dan Valentin Fatuloiu, care a mers la Piatra Neamt in urma asasinatului comis asupra fratilor Gheorghita si Bogdan Mararu, cunoscuti membri ai lumii interlope, a propus ministrului de Interne, Traian Igas, schimbarea din functie a sefului Politiei Neamt, comisar-sef Aurelian Vasea Soric, pentru management defectuos.

Citeste si:
Cine va fi noul șef al NATO? S-a vehiculat numele lui Iohannis
Cine va fi noul șef al NATO?...

Dan Fatuloiu a spus ca a constatat deficiente la conducerea Inspectoratului de Politie al judetului Neamt, astfel ca i-a propus ministrului Igas schimbarea din functie a lui Aurelian Soric.


  • Protest la Politia Judeteana Neamt fata de demiterea lui Aurelian Soric

Zeci de angajati ai Politiei Judetene Neamt au protestat, marti, fata de propunerea de demitere din functie a sefului Politiei Judetene Neamt, comisar-sef Aurelian Soric. Potrivit MEDIAFAX, acestia considera masura "abuziva" si prin care onoarea IPJ Neamt "a fost puternic afectata", si au amenintat ca isi vor demisiile in bloc daca seful inspectoratului va fi demis din functie.

"Nu cred ca i se poate imputa sefului IPJ Neamt omorul de la Piatra Neamt. Aceasta masura (n.r. - de schimbare din functie a sefului IPJ Neamt) este o masura securista si este egala cu pierderea credibilitatii institutiei", a spus unul dintre politistii participanti la protest.

Citeste si:
Aproximativ 380 de persoane au fost duse la audieri, în cazul...
Aproximativ 380 de persoane...

Citeste si: [Autorul asasinatului de la Neamt, arestat pentru omor deosebit de grav]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.