Seful IPJ Neamt, Aurelian Soric, este cercetat disciplinar pentru afirmatiile publice si conduita profesionala, la solicitarea ministrului Internelor, Traian Igas, a anuntat, joi, MAI.
Ministrul Traian Igas a dispus, miercuri, declansarea cercetarii prealabile fata de comisarul sef de politie Aurelian Soric, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Neamt, pentru afirmatiile publice si conduita profesionala ale acestuia, potrivit Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), scrie MEDIAFAX.

Masura a fost dispusa conform art. 62 ind.1 din Legea 360/2002 privind Statutul politistului si alte reglementari legale privind regimul disciplinar al personalului MAI. Incepand de miercuri, o echipa din cadrul Corpului de Control al ministrului face verificari la Inspectoratul Judetean de Politie Neamt, privind managamentul conducerii institutiei.

Ministrul a cerut ca activitatea de control, coordonata de seful Corpului de Control, chestor principal de politie Aurel Vladulescu, sa fie efectuata in regim de urgenta, in termen de o saptamana.

  • "Am venit sa verificam situatia manageriala de la Politia Neamt. Avem la dispozitie o saptamana pentru a face aceste verificari, iar dupa finalizarea controlului, care are loc in regim de urgenta, ii vom prezenta rezultatele domnului Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor", declara, miercuri, Aurel Vladescu.

Verificarile Corpului de Control au inceput la Piatra Neamt dupa ce seful Politiei Judetene, comisarul sef Aurelian Vasea Soric, a fost acuzat ca ar "pactiza" cu lumea interlopa.
  • Intr-o conferinta de presa sustinuta marti, Soric a lansat acuzatii grave asupra magistratilor, sustinand ca sunt si procurori care dau bani cu camata si la adresa lucratorilor din serviciile secrete care nu si-au facut treaba si nu l-au monitorizat pe Cristian Chilat - presupusul asasin al lui Gheorghita Mararu, membru al lumii interlope locale.

Aurelian Soric a sustinut, referitor la acuzatiile potrivit carora ar avea legaturi cu gruparea Mararu, ca nu a avut nicio legatura cu familia Mararu, spunand, cu ochii inlacrimati, ca presa isi bate joc de familia sa.

  • "Nu am nicio legatura cu familia Mararu. Am avut o relatie cat se poate de fireasca. De ce este interlop (n.r. - Gheorghita Mararu), pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Sunt procurori care dau bani", a spus Soric.
Intrebat la ce rezultate se asteapta in urma anchetei Corpului de Control al MAI, Soric s-a declarat increzator, spunand ca toate acuzatiile la adresa lui, vehiculate de presa in ultimele zile in contextul asasinarii interlopului local Mararu, au mai fost anchetate si "s-a demonstrat ca sunt false".

  • "Am NUP-uri si rapoarte de infirmare pentru toate aspectele reclamate de oameni pe care ii si stiu. Sunt rautati ale unor oameni care nu cred ca au ceva cu mine personal, ci functia de inspector-sef este importanta", a adaugat Soric.

Dupa conferinta de presa, Aurelian Soric a aparut la mai multe posturi de televiziune, unde a tinut sa explice ca nu are nicio legatura cu fratii Mararu, desi a stat cu chirie intr-o locuinta a acestora, iar acum sunt vecini, ca are datorii la banca, ca a fost in misiuni in Kosovo sau ca a terminat Liceul de Matematica-Fizica "Costache Negruzzi" din Iasi. El a tinut sa explice, de asemenea, in mai multe randuri, ca interlop nu inseamna a da bani cu camata.
Citeste si:
Averea lui Soric, confiscata de ANI
Averea lui Soric, confiscata...

Presedintele Traian Basescu, aflat, miercuri, la Palatul Victoria, le-a spus ministrilor ca doreste sa le vorbeasca si despre situatia de la Ministerul de Interne, remarcand ca "baietii care mai ieri faceau striptease aruncandu-si sepcile" isi arunca acum si caracterul pe toate televiziunile.

Seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor sef de politie Dan Valentin Fatuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igas, schimbarea din functie a sefului Politiei Neamt, comisar-sef Aurelian Vasea Soric, pentru management defectuos, in urma asasinatului de duminica.

Citeste si: [VIDEO] Seful IPJ Neamt: "Nu am avut nicio legatura cu familia Mararu"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.