Avem o sansa unica: Sa aratam lumii ca singura alpinista care urca cele mai inalte 7 varfuri, de pe cele 7 continente, este romanca!
Numele ei este Crina Coco Popescu, are 16 ani si este alpinista. Coco escaladeaza de la varsta de 6 ani. La inceput, a explorat zonele din apropirea casei, Bucegi si Postavarul, urmand sa escaladeze Alpii la doar 11 ani. Alte vise implinite, Olimp, Ararat, Kilimanjaro sau Mont Blanc. In prezent, Coco isi doreste insa sa ajunga si mai sus si sa duca steagul Romaniei pe cel mai inalt varf, iar Expeditia “Antarctica 2010” ii poate indeplini acest vis.

"Antartica 2010" va avea loc in perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, iar obiectivul lui Coco este escaladarea Mt. Vinson si Mt. Sidley. Aceasta expeditie, organizata de 7SUMMITS Rusia, este prima expeditie sportiva in Mount Sidley
. Seven Summits reprezinta totodata una dintre cele mai mari performante pe care un alpinist le poate atinge, performanta fiind dictata de altitudine, conditii vitrege si izolate, dar si de faptul ca necesita costuri mari.

La momentul actual, in lume sunt doar 12 alpiniste care au urcat Seven Summits. Coco si-a propus sa urce Seven Summits, in varianta extinsa, inainte de a implini varsta de 18 ani. Daca visul sau se va implini in 2011, Coco va deveni cea mai tanara alpinista din lume care a parcurs acest circuit, dar si prima romanca care a reusit aceasta performanta.

Pentru ca acest vis sa se transforme intr-un record mondial, Coco mai are nevoie de 29.000 de euro.


Citeste si: Coco Popescu, sus pe cel mai inalt varf nord-american

Coco pleaca in Antarctica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.