Pe data de 21 iunie Crina COCO Popescu, alpinista de 15 ani, a urcat pe McKinley in Alaska - cel mai inalt varf al continentului Nord-American.
Crina COCO Popescu, alpinista in varsta de 15 ani, reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, a urcat astfel cel de-al cincilea varf din circuitul Seven Summits.

Mt.McKinley (6,193.5 m) din Alaska - USA este cel mai inalt munte al Americii de Nord dar si cel de-al cincilea pe care Crina il escaladeaza din circuitul celor mai inalti munti de pe fiecare continent –Seven Summits. Ascensiunea a durat 10 zile in conditiile in care majoritatea expeditiilor in conditii de vreme buna au nevoie de 14 zile iar autoritatile Parcului National Denali recomanda provizii pentru 21 de zile.

Chiar si asa cele 10 zile s-au dovedit cu o vreme potrivnica, 4 dintre ele fiind petrecute in cort blocati de furtuna la temperaturi de pana la -35 grade Celsius. Dupa escaladarea varfului in data de 20 iunie impreuna cu membrii expeditiei Sibiu – Alaska 2010 grupul de alpinisti romani a decis sa coboare direct din tabara de varf de la 5200m in tabara de baza la 2200m intr-un parcurs pe ghetar de 22 ore si tragand saniile de provizii obligatorii.

Coco este actualmente cea mai tanara alpinista din lume care urca cei mai inalti munti de pe mapamond in circuitul Seven Summits
. La sfarsitul lui 2010 Coco si-a programat escaladarea Vinson Massif din Antarctica - penultimul din circuitul Seven Summits dar si a Mt. Sidley - cel mai inalt vulcan al Antarcticii, costurile expeditiei ajungand la suma de 50,000 EURO. Reusita expeditiei din Antarctica ar transforma-o pe Coco in prima alpinista din lume care incheie Volcanic Seven Summits si ar aduce-o pe Coco doar la un pas de a deveni cea mai tanara alpinista din lume care incheie Seven Summits.

Retail jobs

Tanara alpinista Crina Coco Popescu participa la expeditia “ America de Nord – 2010” organizata de Clubul Sportiv Montan Altitudine. Obiectivele expeditiei au fost escaladarea celui mai inalt vulcan al continentului – Pico de Orizaba(5.636 m) din Mexic si a celui mai inalt varf al continentului, Mt McKinley (6.194 m) din Alaska, obiective pe care Crina le-a atins in intervalul 20 mai – 20 iunie.

Povestea ascensiunii spusa chiar de COCO precum si mai multe imagini pot fi gasite pe pagina ei de web.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.