"Magazinele de vise" aflate la o distanta mai mica de un kilometru de scoli nu vor mai putea functiona in Sectorul 6 al Capitalei, dupa ce consilierii locali au aprobat, marti, proiectul privind interzicerea comercializarii substantelor halucinogene, etnobotanice si asimilate acestora.

Potrivit proiectului de hotarare aprobat de consilierii locali, la initiativa primarului Cristian Poteras, este interzisa comercializarea substantelor halucinogene, a oricarui tip de substante etnobotanice si asimilate acestora, plante, prafuri si ceaiuri de acest fel si in acest scop, cu efecte halucinogene, euforice cat si cu efect similar acestora, in orice forma ori ambalaj de prezentare, pe o raza de un kilometru in jurul unitatilor de invatamant, spatiilor destinate procesului de invatamant, unitatilor de cercetare stiintifica, bibliotecilor, caminelor, internatelor, cantinelor, caselor de cultura ale studentilor, caselor corpului didactic, caselor universitare, taberelor scolare, bazelor si complexelor cultural-sportive, parcurilor si locurilor de agrement, palatelor si cluburilor copiilor si elevilor de pe raza Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti.

  • Consumul de etnobotanice, alarmant

"Se constata ca in ultima vreme, mai exact in ultimele 9 luni, consumul anumitor «plante sau ingrasaminte» pentru plante ambalate in doze mici atinge o cota alarmanta in randul tineretului scolar-liceal si al consumatorilor de droguri care din lipsa de mijloace financiare recurg la aceste «plante» pentru a-si atinge scopul. Efectele consumului duc la imbolnaviri grave in randul consumatorilor si nu in ultimul rand la deces", potrivit raportului de specialitate al proiectului. Sute de tineri, cu varste din ce in ce mai mici, au continuat sa ajunga la spital in stare grava, in urma consumului de plante etnobotanice procurate fie de la magazine specializate, fie achizitionate de pe internet, potrivit MEDIAFAX.

Legislatia actuala nu ofera insa modalitati sigure si imediate de eradicare a fenomenului, motiv pentru care administratiei publice locale ii revine sarcina de a lua masurile necesare sa duca la interzicerea comercializarii produselor etnobotanice cu efecte halucinogene, practic droguri mascate in ambalaje de ingrasaminte pentru plante.

Citeste si: "Magazinele de vise" vor fi interzise si in municipiul Barlad

Bucuresti: Consum de etnobotanice in curtea scolii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.