Procesul in care Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa a fost amanat luni pentru 26 noiembrie. Instanta va decida daca prelungeste masura interdictiei iomului de afaceri de a parasi tara.

Luni, la primul termen al procesului in care cei trei sunt acuzati de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detentie pentru pagubirea a peste 300.000 de investitori la Fondul National de Investitii, Alexandru Stoian a cerut instantei amanarea judecarii cauzei, pe motiv ca doreste sa isi angajeze un aparator, moment in care un avocat din oficiu a depus la
dosarul cauzei o delegatie pentru a-l putea reprezenta la acest termen
.

Procurorul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut instantei prelungirea masurii interdictiei de a parasi tara pentru Vintu, Turcan si Stoian, judecatorul urmand sa ia o decizie in acest sens, relateazaMEDIAFAX.

Instanta Tribunalului Bucuresti a dispus ca urmatorul termen sa aiba loc pe 26 noiembrie.

Sorin Ovidiu Vintu a fost prezent la primul termen al procesului sau in care este acuzat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, cautat si prins de Interpol in Indonezia pentru a-si ispasi pedeapsa de 15 ani de detentie.

In 12 octombrie, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme i-au trimis in judecata pe Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan, pentru favorizarea infractorului, si pe Alexandru Stoian, pentru complicitate la aceasta infractiune.

Procurorii au stabilit, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro
.

Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat in noaptea de 9 spre 10 septembrie, alaturi de soferul sau, Alexandru Stoian, si de omul de afaceri moldovean Octavian Turcan. Tribunalul Bucuresti a emis la acea vreme mandate pentru 29 de zile, sub acuzatiile de favorizarea infractorului, respectiv complicitate la aceasta infractiune.

Citeste si:
Timpul executat de Vintu din pedeapsa, insuficient pentru eliberare
Timpul executat de Vintu din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.