Directorul SRI, George Maior, a declarat, sambata, la TVR 1, ca este "convins" ca Omar Hayssam isi va ispasi pedeapsa pe teritoriul Romaniei si, raspunzand unei intrebari, a spus ca stie care este in prezent statutul acestuia in Siria, dar nu a facut alte precizari.

Maior a fost intrebat, la emisiunea "Fara Frontiere", in contextul in care este asteptata peste cateva zile vizita la Bucuresti a presedintelui sirian Bashar al-Assad, daca se apropie, in opinia sa, si momentul in care Omar Hayssam isi va ispasi pedeapsa in Romania, transmite MEDIAFAX.

"Imi mentin aceasta afirmatie de acum un an, este un obiectiv al serviciilor si al statului roman, vizita are o importanta in primul rand strategica si politica, se vor semna si niste acorduri juridice, inclusiv la nivel de extradare. Vom vedea ce va urma", a raspuns directorul SRI.

Solicitat sa precizeze un orizont de timp in care ar vedea posibila extradarea lui Omar Hayssam, Maior a spus: "Eu nu dau termene din acest punct de vedere si nici nu am dat atunci, desi sunt unii care imi reamintesc acea afirmatie, ea, repet, e valabila si nu conteaza cat timp va dura. Sunt convins ca Omar Hayssam isi va ispasi pedeapsa pe teritoriul Romaniei".

Intrebat daca stie care este in prezent statutul lui Omar Hayssam in Siria, Maior a raspuns afirmativ, dar a refuzat sa ofere detalii. "Da, stiu, dar nu vreau sa dezvolt", a mentionat el.


Presedintele sirian, Bashar al-Assad, vine la Bucuresti saptamana viitoare, in cadrul unui turneu in mai multe state din regiune, precum Bulgaria si Cipru, in perioada 8-12 noiembrie.

Cititi si:Nastase: Subiectul Hayssam, perdeaua de fum trasa peste problema bugetului

Unde va lovi bomba Hayssam: in PSD sau Vasile Blaga?

[VIDEO] Udrea: Marie Jeanne stia de rapire


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.