Adrian Nastase sugereaza ca subiectul Hayssam a fost redeschis pentru a arunca o perdea de fum peste adevarata problema a tarii si anume bugetul pe 2010 si toate problemele acestuia.

Fostul premier sugereza ca ideea intoarcerii in Romania a “teroristului” Hayssam este folosita pe post de simulacru pentru a acoperi discutiile pe tema pensiilor, a taxelor si a lipsei banilor. [Va fi adus in tara cel mai cunoscut terorist din Romania?]

Daca in timpul conflictelor armate, pot fi folosite simulatoare de zgomot, pentru a crea diversiuni care sa acopere operatiunea prncipala si in timp de pace pot fi organizate mici diversiuni atunci cand situatia sociala le impune. Daca dezbaterea publica despre buget, pensii, somaj, shaorma risca sa se incinga prea tare, puteti folosi urmatoarea reteta:

1. Alegeti un subiect controversat si un personaj puternic negativ, in legatura cu care poate fi reorientata furia poporului. Omar Hayssam ar putea fi o sugestie.

2. Lansati, pe surse o stire care sa reactiveze zvonurile.stimulati dezbateri in media la care sa participe persoane capabile sa se ambaleze emotional, fara sa cunoasca subiectul din punct de vedere tehnic.

3. Incurajati confuziile intre un proiect de tratat propus spre negociere si tratatul finalizat, nu lasati sa se puna problema neretroactivitatii, incurajati adaugarea unor condimente intr-un tratat de asistenta juridica sau de extradare, spre exemplu anumite avantaje economice, in ideea ca atunci cand va fi livrat infractorul se vor adauga si mai multe lazi cu aur oferite ca bonus de statul syrian”, scrie Nastase pe blogul personal.

Nastase este de parere ca reinvierea subiectului, care inca nu are substanta palbabila, a fost facut strategic si cu scopul de a distrage atentia populatiei in timp ce guvernul “se ocupa linistit de taiatul pensiilor, al salariilor si al locurilor de munca”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.