Adrian Paunescu va fi inmormantat duminica, la ora 13.00, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitala, urmand a fi depus sambata dupa amiaza la Ateneul Roman, potrivit unor apropiati ai familiei, aceasta informatie nefiind confirmata insa de reprezentantii institutiei de spectacole.

Mai multe detalii despre inmormantarea poetului Adrian Paunescu vor fi anuntate ulterior, transmite MEDIAFAX.

Trupul neinsufletit al poetului Adrian Paunescu, care a murit vineri dimineata, la varsta de 67 de ani, este depus la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania, unde cei care doresc pot sa ii aduca un ultim omagiu.


Filarmonica "George Enescu" a transmis, vineri dupa amiaza, intr-un comunicat, ca din cauza concertelor si repetitiilor deja programate in aceste zile si din respect fata de publicul care a cumparat deja bilete, Ateneul Roman nu poate primi si expune corpul neinsufletit al lui Adrian Paunescu.

"Filarmonica «George Enescu» isi exprima profundul regret fata de disparitia celui care a fost Adrian Paunescu. Memoria sa trebuie sa fie cinstita, asa cum se cuvine unui mare om de cultura. Din pacate, motivat de concertele si repetitiile deja programate in aceste zile si din respect fata de publicul care a cumparat deja bilete, Rotonda Ateneului Roman nu poate primi si expune pentru un ultim omagiu, corpul neinsufletit al scriitorului", potrivit comunicatului.

Cu toate acestea, apropiati ai familiei, aflati la sediul Uniunii Scriitorilor, au declarat ca trupul neinsufletit al lui Adrian Paunescu va fi depus sambata dupa amiaza la Ateneul Roman.

Cateva zeci de persoane au mers vineri la sediul Uniunii Scriitorilor sa-i aduca un ultim omagiu poetului Adrian Paunescu. Oamenii au venit cu flori si cu lumanari.


Printre cei care i-au adus un ultim omagiu poetului Adrian Paunescu s-au numarat presedintele Traian Basescu, printul Paul si printesa Lia, Ovidiu Ioanitoaia, Ilie Serbanescu, Victor Ponta, Daciana Sarbu, Ecaterina Andronescu si Bebe Ivanovici, care a adus o coroana foarte mare de flori rosii, decorate cu tricolorul Romaniei.

Poetul Adrian Paunescu a incetat din viata vineri dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale si hepatice.

Citeste si:
Sorana Darclee și-a înmormântat mama. Ce a scris pe Instagram la...
Sorana Darclee și-a...

Doctorul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca, a declarat, vineri dimineata, la ora 8.30, ca inima lui Paunescu a incetat sa bata la ora 7.15.

Adrian Paunescu - nascut la 20 iulie 1943, in Copaceni, judetul Balti, Basarabia, in prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist si om politic. Acesta este cunoscut mai ales ca poet si ca organizator al Cenaclului Flacara, el fiind si unul dintre cei mai prolifici autori romani contemporani.

Cititi si: Lumea sportului deplange moartea lui Adrian Paunescu

Artistii, despre moartea lui Adrian Paunescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.