Cea mai scazuta temperatura a acestui sezon s-a inregistrat, vineri dimineata, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a aratat minus 10 grade Celsius.
Potrivit specialistilor de la statia meteo Miercurea Ciuc, aceasta valoare s-a consemnat la rasaritul soarelui, dupa ce toata noaptea mercurul a coborat sub zero grade Celsius, relateaza AGERPRES.

Si in celelalte localitati ale judetului Harghita a fost foarte frig. La Joseni s-au inregistrat minus 9 grade Celsius, la Toplita au fost minus 8,2 grade Celsius, iar la Bucin termometrele au aratat minus 7 grade.

Harghitenii sunt obisnuiti cu astfel de temperaturi, singurele probleme inregistrandu-le soferii, care se chinuie minute in sir, dimineata, pentru a-si porni masinile.

Iarna isi intra in drepturi

Si ieri temperaturile au scazut in judetul Harghita, pana la minus 9,1 grade Celsius la Joseni.

  • Minima absoluta a lunii octombrie s-a inregistrat in anul 1988, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 13,5 grade Celsius, in vreme ce maxima absoluta a fost consemnata tot la Miercurea Ciuc, in 1955, cand s-au masurat 30,6 grade Celsius.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.