Anchetatorii vor face o serie de teste, inclusiv ADN, pentru a stabili daca un craniu de femeie descoperit recent de o persoana pe malul raului Olt ar putea fi al avocatei Elodia Ghinescu, disparuta la sfarsitul lunii august 2007.

Craniul a fost descoperit saptamana trecuta, pe malul raului Olt, in judetul Covasna, de un barbat care a sunat la 112. In zona nu au fost gasite alte fragmente umane, potrivit MEDIAFAX. Primele cercetari arata ca persoana careia ii apartine craniul ar fi o femeie in varsta de 35 - 40 de ani.

Anchetatorii au facut veificari in baza de date cu femeile disparute si au facut comparatie tip video-proiectare, fiind luata in calcul si ipoteza ca ar putea fi vorba despre Elodia Ghinescu. Rezultatele obtinute nu sunt insa relevante in ancheta privind disparitia avocatei. Testele vor fi facute la Institutul National de Criminalistica al Politiei Romane.

  • Cristian Cioaca, principalul suspect

Principalul suspect in acest caz este sotul avocatei, politistul judiciarist Cristian Cioaca, insa in lipsa cadavrului, acesta nu a putut fi mentinut in arest. De altfel, anchetatorii il suspecteaza si dupa ce in urma testului poligraf a rezultat faptul ca ar fi mintit la intrebarea: "Tu ai omorat-o pe Ghinescu Elodia Marilena?".

Avocata Elodia Marilena Ghinescu, 38 de ani, a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007. Sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, a anuntat Politia despre disparitia femeii abia in data de 5 septembrie 2007, timp in care barbatul a apelat la cunostinte pentru a intra in corespondenta electronica a avocatei.

Anchetatorii au luat in calcul varianta crimei in cazul avocatei si dupa ce au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. Ancheta in acest caz este inca deschisa, politistul fiind pus sub acuzare pentru uciderea avocatei. In cadrul anchetei au fost facute o serie de cautari in mai multe judete, pentru gasirea corpului avocatei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.