Expertiza releva ca politistul Cristian Cioaca a mintit la intrebarea "Tu ai omorat-o pe Elodia?".

Pe 20 septembrie 2007, la doar cateva zile dupa presupusa crima, Cristian Cioaca a fost examinat de Institutul de Criminalistica din IGPR cu testul poligraf, in cazul privind disparitia cu suspiciune de omor, din data de 30.08.2007, a avocatei Ghinescu Elodia. Raportul de constatare tehnico-stiintifica efectuat in urma testarii politistului Cristian Cioaca este prezentat de lumeajustitiei.ro.

  • Cele 10 intrebari la care Cioaca a fost supus in scopul de a se stabili daca prezinta reactii specifice unui comportament simulat, precum si raspunsurile date de acesta, au fost urmatoarele:

1 - Te numesti Cristi? - DA
2 - Ai de gand sa minti la acest test referitor la acest caz? - NU
3 - Te-ai gandit vreodata sa omori pe cineva? - NU
4 - Miercuri, 29.08.2007, tu ai omorat-o pe Ghinescu Elodia Marilena? - NU
5 - Locuiesti in Arad? - NU
6 - Inainte de 2004, ai ranit vreodata grav pe cineva in mod intentionat? - NU
7 - In noaptea de 29/30.08.2007, vie sau moarta, tu ai transportat-o undeva pe Ghinescu Elodia Marilena? - NU
8 - Ai fost vreodata atat de nervos incat sa vrei sa omori pe cineva? - NU
9 - Vie sau moarta, sti unde este acum Ghinescu Elodia Marilena? - NU
10 - Ai implinit 40 de ani? - NU

Pe baza diagramelor poligraf, specialistul criminalist a retinut ca la intrebarile 4,7 si 9 relevante cauzei, s-au „produs note specifice comportamentului simulat in traseele fiziologice, enervare neuromusculara la nivel toracic si abdominal, bioelectric GSR, tensiune arteriala, dupa cum urmeaza: modificari ale nivelululi de baza; cresteri in amplitudine si durata a curbei bioelectrice; modificarea tensiunii arteriale”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.