Peste 3.000 de militari in rezerva au protestat luni in fata Palatului Cotroceni impotriva scaderii pensiilor si concedierilor din sistem.

  • Militari in rezerva si in retragere au ars portretele lui Traian Basescu, dar si un chipiu de marinar si un ceas oferit de presedintele Traian Basescu in Afganistan, in 2006.

Reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Retragere si in Rezerva au scandat "Iesi afara, javra ordinara!". Acestia au depus langa o groapa situata pe terenul viran unde au primit autorizatie de protest o coroana mortuara dedicata actualului regim, relateaza MEDIAFAX.

Protestatarii au aruncat in groapa o parte dintre pancartele pe care le-au avut la miting, dandu-le foc. In aceeasi groapa a fost aruncat un ceas pe care era inscriptionat "Oferit de presedintele Traian Basescu - Afganistan, 2006". Protestatarii au explicat ca este primit de la un militar care s-a aflat la acel moment in teatrul de operatiuni din Afganistan. De asemenea, ei au ars un chipiu de marinar.

In acest timp, protestatarii au strigat lozinci precum "Arde sobolanul!", "Miroase a par de javra!" si "Miroase a sorici!". La final, toti protestatarii au scandat de mai multe ori "Iesi afara, javra ordinara!".

  • Peste o mie de reprezentanti ai cadrelor militare au protestat in apropierea Presedintiei

Peste o mie de reprezentanti ai Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate in rezerva si in retragere au protestat luni in apropierea Palatului Cotroceni, acestia scandand "Jos Basescu!", "Hotii!", "Nesimtitii!", "Sa se duca unde vor, Basescu, Oprea si cu gasca lor!", "Anastase judecata!", "Armata e cu noi", "Moarte tradarilor", "Traiasca armata Romaniei". etc.

Participantii la miting au arborat numeroase pancarte cu mesaje la adresa sefului statului, a ministrului Apararii, precum si a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. "Pensionarii militari nu sunt carne de tun", "Nu distrugeti armata romana", "Dormi in continuare! Totul este sub control! Ti-am indatorat si stra-stranepotii", sunt mesajele scrise pe pancarte, unele dintre acesta insotite de fotografia presedintelui.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

La protest participa reprezentanti ai filialelor Sindicatului Cadrelor Militare din Olt, Botosani, Buzau, Sibiu, Arges, Prahova, Valcea, Braila, Galati, Tulcea, Constanta, Dolj.

  • Protestul militarilor

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate in Retragere si in Rezerva organizeaza un pichet in Capitala intre orele 11.00 si 17.00. Actiunea face parte din "Operatiunea Valeriu Carp", un protest fata de situatia economica, in care actuala putere a scufundat tara, potrivit Antena 3.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate in Retragere si in Rezerva este nemultumit de prevederea potrivit careia pensiile militarilor ar urma sa fie gestionate de Casa Nationala de Pensii, o alta doleanta a militarilor fiind reinfiintarea institutiei senatorului de drept al Armatei. Acesta ar urma sa apere interesele militarilor in Parlamentul Romaniei.

Citeste si:
Sorin Bontea a avut primul job la 16 ani. Nu i-a fost deloc ușor:...
Sorin Bontea a avut primul...

Tot luni, In toate unitatile militare din tara, dar si in teatrele de operatiuni din strainatate unde trupele romanesti au misiuni, se sarbatoreste Ziua Armatei.

"Daca noi nu obtinem ce cerem vom continua manifestatiile de protest impotriva decidentilor pentru ca nu vrem sa ne lasam de data aceasta mai prejos de celelalte categorii sociale si sa facem un front comun pentru a obtine drepturile normale intr-o societate democratica"
, a declarat unul dintre potestatari, potrivit Realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.