Curatatoria chimica "Bob de roua", detinuta de Arhiepiscopia Bucurestiului prin firmele "Misionarul Ortodox SRL" si "Chivotul Mare SRL", deschisa doar un sfert pentru preoti si restul pentru "mireni", va fi sfintita, joi, odata cu alta afacere sub acelasi patronaj, atelierul de croitorie "Reverenda".

Cele doua business-uri vor functiona in doua sedii aflate in centrul Bucurestiului, in imediata vecinatate a Patriarhiei.

Curatatoria "Bob de Roua" este operata de firma "Tarina Pastorului". Actionarii ei sunt "Misionarul Ortodox SRL" si "Chivotul Mare SRL", detinute la randul lor de Arhiepiscopia Bucurestiului.

O hartie lipita pe usa anunta ca se va deschide pentru clienti luni, 25 octombrie. Cu toate astea, vineri dupa-amiaza, doua angajate lucrau la o presa industriala unde calcau mai multe asternuturi albe, proaspat spalate si curatate. Langa acestea erau stivuite alte cateva zeci, poate sute, de lenjerii albe, imaculate, transmite MEDIAFAX.

"Nu am deschis pentru public, abia de luni incolo", raspunde una dintre ele atunci cand este abordata, prin geamul intredeschis, de un potential client care ar dori sa-i fie curatat un costum de haine pe care sa-l poata purta in 24 de ore. Una dintre ele aproape ar fi cedat si ar fi acceptat lucrarea, pentru pretul ce ar urma sa fie perceput de luni incolo, insa timpul i-a parut prea scurt.

Cea de-a doua, amabila si ea, a ucis insa orice speranta, recomandand zambind viitoarea concurenta, sediul central al unei cunoscute firme cu puncte de lucru in majoritatea centrelor comerciale din Bucuresti. "Acolo va rezolvati problema foarte repede, noi nu va putem ajuta acum, ne pare rau. De luni incolo", conchide aceasta, si revine la presa industriala din care ieseau cerceafurile scrobite.

Deschiderea curatatoriei ecologice "Bob de roua" a fost anuntata inca din iunie. Cu acea ocazie, ierodiaconul Ioachim Bejenariu, inspector in cadrul Serviciului Colportaj si Atelier Icoane, anunta ca aceasta va fi atat la dispozitia preotilor, cat si a publicului larg.

Cum hainele preotesti nu pot fi spalate alaturi de cele ale "mirenilor" nici macar acasa, preotii au apreciat initiativa, dupa cum afirma in iunie parintele Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Citeste si:
Ce venituri au slujitorii Domnului. Salariul pe încasat de...
Ce venituri au slujitorii...

"Organizarea unei astfel de spalatorii ecologice cu un utilaj special pentru straie preotesti este chiar necesara", declara atunci Stoica, anuntand ca unul dintre cele patru utilaje ale spalatoriei va fi rezervat hainelor preotesti, iar alte trei vor fi folosite pentru a curata hainele clientilor de rand.

Spalatoria, deja dotata si functionala, va fi sfintita in ziua de joi, 28 octombrie. Cu mai putin de o saptamana inainte, sub firma verde pe care scrie mare "Bob de roua", peste drum de cafeneaua "Antique", in intrandul care adaposteste una din usi, o femeie a strazii sta culcata pe niste cartoane. Un barbat imbracat in haine de strada o ocoleste si intra, tinand in mana o sutana atarnata pe un umeras, nu inainte de aschimba doua vorbe cu femeile dinauntru, prin geamul intredeschis. Iese fara straiele pe care le-a adus la curatat dupa doua minute.

Citeste si:
Mihai Trăistariu, o nouă idee de afacere. Unde vrea să dea...
Mihai Trăistariu, o nouă idee...

Tot joi, atelierul de croitorie "Reverenda" va fi si el sfintit. Aflat la cativa pasi de curatatoria "Bob de roua", atelierul "Reverenda" va fi adapostit de o anexa aflata pe proprietatea Patriarhiei, dupa bariera de intrare in domeniul din Dealul Mitropoliei.

Inauntru, preoti in straie bisericesti si muncitori in haine de lucru muta de zor utilaje noi si moderne de croitorie. Unul dintre preoti, cu un usor accent moldovenesc, refuza manios orice dialog cu presa si recomanda "calea de comunicare institutionala".

Usile si geamurile sunt deschise si inauntru miroase a nou, a proaspat renovat. Pe usa nu scrie inca nimic. Nicio firma, niciun anunt, semn ca mai e ceva de lucru pana la deschidere, inaugurare si sfintire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.