Angajatii de la Metrou ameninta cu greva in luna decembrie daca, prin proiectul de buget ce urmeaza sa fie aprobat, li se vor diminua cheltuielile cu salariile, respectiv daca li se va reduce sporul pentru conditii speciale de munca.

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a declarat ca este posibil ca, la jumatatea lunii noiembrie, angajatii sa declanseze conflictul de munca, daca dupa stabilirea bugetului pe 2011 se vor diminua fondurile alocale Metrorex, informeaza MEDIAFAX.

"Nu suntem de acord cu diminuarea drepturilor constitutionale si legale ale salariatilor Metrorex. In aceste conditii vom participa la actiunile confederatiilor sindicale, iar daca ni se vor reduce drepturile salariale vom riposta prin declansarea conflictului de munca", a spus Radoi, conform Antena 3.

SIndicalistii sunt nemultumiti deoarece, in proiectul de acord cu FMI, s-a solicitat reducerea costurilor cu salariile, respectiv eliminarea sporului pentru conditii speciale si extinderea reducerii cu 25 % a salariilor si la intreprinderile de stat cu pierderi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.