Angajatii de la metrou si-au reluat activitatea la ora 12.00 si ameninta cu greva generala dupa 15 iunie daca, li se vor reduce salariile.

"Daca angajatilor de la metrou le vor fi reduse salariile cu 25%, in a doua jumatate a lunii iunie vom intra in greva generala pe termen nelimitat. Va trebui sa urmam toti pasii legali, si anume negociere, conciliere, greva de avertisment si greva generala", a declarat presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, relateaza NewsIn.

In schimb, toti angajatii RATB au iesit pe traseu in aceasta dimineata, dupa ce soferii mijloacelor de transport electrice care anuntasera ca vor fi in greva de solidaritate au renuntat la protest. In plus, in intervalul 4.00-12.00, a fost suplimentat numarul mijloacelor de transport care circula in apropierea statiilor de metrou.

  • Greva Metrorex a afectat cel putin 300.000 de persoane

Greva de la metroul a ingreunat traficul rutier din Capitala, dupa ce trenurile nu au circulat in intervalul orar 05.00-12.00, ca urmare a grevei de solidaritate la care s-au aliniat sindicatele Metrorex. Astfel, mai multe artere din Capitala au fost blocate, circulatia fiind ingreunata in tot orasul, potrivit purtatorului de cuvant al Brigadei Rutiere a Bucuresti, Dan Pistea. In total, greva de solidaritate de la metrou a afectat cel putin 300.000 de persoane.

Politia Rutiera a primit 47 de apeluri care anuntau blocaje in Capitala, 22 dintre acestea referindu-se la circulatie ingreunata in zonele Lujerului-Arcul de Triumf, Soseaua Mihai Bravu si Bulevardul Theodor Pallady.

In consecinta, in fiecare intersectie unde a fost anuntata aglomeratie au fost trimisi politisti pentru dirijarea traficului, a adaugat Dan Pistea.

[Bucuresti: Transportul public va fi afectat de greva 8 ore]

[Angajatii RATB au renuntat la greva]

"Fata de o zi plina cand circula cu metroul circa 650.000 de persoane, estimam ca aproximativ 300.000 de calatori vor fi afectati de greva de solidaritate. Acestora li se vor returna banii sau vor primi o zi in plus la abonament." a explicat Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex.

Acesta a precizat ca nu poate estima numarul exact al salariatilor care au fost in greva, deoarece se suprapun timp de cateva ore doua ture. Acestia vor fi platiti insa pe parcursul celor opt ore in care nu au lucrat de sindicatele de la metrou, si nu de companie.

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.