Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat astazi ca peste 99,9 la suta dintre elevii Romaniei au participat la cursuri, subliniind totodata ca a solicitat consiliilor profesorale din scoli si licee amendamente la Legea educatiei.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat scolile in care au avut loc diverse actiuni de protest, precizand ca in patru unitati din doua judete a avut loc greva japoneza timp de doua ore; in opt judetene au fost pichetate prefecturile si sediile de partide, unde au participat si cadre didactice aflate in afara orelor de curs.

De asemenea, in trei scoli, din trei judete, au avut loc proteste spontane: la Iasi, unde 15 profesorii au fost primiti de inspectorul scolar general, in Prahova si Arges unde situatiile punctuale au fost rezolvate la fata locului
, potrivit MEDIAFAX.

"Am cerut inspectoratelor scolare sa solicite consiliilor profesorale din scoli si licee amendamente la Legea educatiei pe care Guvernul - din care cu onoare fac parte - a decis sa-si asume raspunderea. Vom prelua toate amendamentele care se inscriu in coerenta legii si in progresul invatamantului romanesc. Modernizarea educatiei se face impreuna cu profesorii, pentru profesori, elevi si parinti"
, a adaugat Funeriu.

Acesta a precizat ca este in permanenta discutie cu ministrul Muncii, Ioan Botis, pe marginea subiectului grilei de salarizare.

"Discutam cu ministrul Muncii pe grila de salarizare, pe trei componente majore - cresterea intrarii in sistem, plafonarea salariilor pentru functiile de conducere si o asezare justa intre posturile de secretar, contabil si cadre didactice"
, a adaugat Funeriu, precizand ca sambata se va intalni cu studentii pentru a discuta pe marginea amendamentelor propuse de acestia la Legea educatiei nationale.

"Ii asigur pe romani ca drumul catre modernizarea educatiei din Romania este ineluctabil, indiferent de disperarea celor ancorati in trecut"
, a conchis ministrul intr-o declaratie de presa.

Profesorii suspenda activitatea scolara


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.